Acasă » Interes general » CSR » E.ON susține ediția specială a festivalului Electric Castle 2021

E.ON susține ediția specială a festivalului Electric Castle 2021

30 iulie 2021
CSR
Gabriel Avăcăriței

E.ON Energie România susține și în acest an Electric Castle, o ediție specială, EC Back to life 2021, fiind deja pregătite pentru cele 10 zile de festival surprize și activități antrenante și sustenabile pentru o experiență de neuitat.

Festivalul se va desfăşura între 6-8 august la Castelul Bánffy de la Bonțida, respectiv, 9-15 august la Cluj.

„Deși festivalurile promovează o atitudine ecologică și de-a lungul timpului au fost investite resurse pentru a limita amprenta de carbon produsă, numărul mare de vizitatori are efecte asupra acestui indicator. Însă este în puterea noastră să contribuim, în fiecare zi, la protejarea mediului înconjurător având un comportament sustenabil, grija față de mediu exprimată prin gesturi mici având un impact mare asupra naturii-casa noastră mai mare”, spun oficialii companiei.

”De aceea, E.ON va lansa în cadrul ediției din acest an ghidul Consumă electric responsabil!, prin care participanții sunt învățați cum să reducă amprenta de carbon printr-un comportament de consum sustenabil. Sunt așadar câteva sfaturi prin care ne schimbăm atitudinea la festival și ne dorim să ducem obiceiul mai departe în viața de zi cu zi. Ținând cont de faptul că, de exemplu, mai puțin de 1% dintre paharele produse la nivel mondial sunt reciclate sau aproape 75% dintre emisiile de CO2 generate de transport sunt cauzate de călătoritul cu mașina, sfaturile din acest ghid sunt foarte simple și ușor de urmat: refolosește paharul când îți mai iei ceva de băut, folosește o trotinetă ca să te deplasezi între scenele Electric Castle sau alege containerul potrivit înainte să arunci o sticlă”, adaugă ei.

”Mai mult, E.ON încurajează un stil de viață sustenabil printr-o serie de activități la Bonțida, în zona lacului de lângă castel, iar la Cluj Napoca va fi prezentată Future Energy Home, o zonă de experiențe în care vizitatorii vor descoperi soluții sustenabile de energie pentru acasă, soluții cu impact redus asupra mediului. Totodată, propunem tuturor vizitatorilor provocarea de a participa la concursul de viteză cu biciclete statice, E.ON Sprints, având ca premiu o bicicletă electrică E.ON personalizată.

”EC Talks by E.ON este zona de conferințe, la care invitați din domenii diverse vor dezbate teme legate de viața sustenabilă, felul în care alegem să ne îmbrăcăm, ce mâncăm, cum respectăm mediul sau ce facem pentru a ne păstra mintea și trupul sănătoase”.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *