Acasă » Petrol și Gaze » E oficial: Redeschidem cărbunele, vor fi angajați 600 de mineri; legea offshore e gata

E oficial: Redeschidem cărbunele, vor fi angajați 600 de mineri; legea offshore e gata

9 martie 2022
Cogenerare
Energynomics

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat astăzi că România are deja surse alternative la combustibilii din Rusia pentru a produce energie, una dintre acestea fiind extracţia de cărbune și că Legea offshore a aproape gata și va fi adoptată în procedură de urgenţă.

În acest context, el a spus că cel mai probabil, 600 de persoane vor fi reangajate în sectorul minier, pentru creşterea capacităţii în acest domeniu:

„Ieri a fost o discuție mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei din Complexul Energetic Oltenia și cei din Hunedoara, pentru a reporni acele capacități care folosesc cărbune. Este clar că în această situație complicată, toată Europa se uită la resurse alternative pentru a produce energie și România avea deja aceste resurse. Vom mai da, dacă avem, și cărbune, dacă nu, va trebui să importăm. Înțeleg că vor fi adăugate 300 de MW și se pare că va trebui să angajăm persoane, din nou, în sectorul minier, ceea ce este o veste bună pentru acești oameni care au suferit”, a spus președintele PNL, citat de RRA.

Florin Cîţu a mai spus că trebuie analizată şi posibilitatea începerii exploatării la Roşia Montană, unde există resurse ce pot fi utilizate.

În context, liderul PNL a mai anunţat că proiectul legii offshore, care deblochează exploatarea gazului din Marea Neagră, este aproape gata şi va trece prin Parlament în procedură de urgenţă.

Florin Cîţu a menţionat că există companii care imediat după adoptarea legii, vor extrage gaz şi îl vor pune pe piaţă.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.