Acasă » Electricitate » După Metrorex, Hidroelectrica câştigă şi contractul de furnizare pentru RATB

După Metrorex, Hidroelectrica câştigă şi contractul de furnizare pentru RATB

21 iunie 2016
Electricitate
energynomics

Hidroelectrica a câştigat licitaţia electronică organizată pe platforma SEAP, pentru livrarea unei cantităţi de energie estimată la circa 97.530 MWh la medie şi joasă tensiune către RATB.

Contractul se încheie pentru o perioadă de 12 luni, între 1 iulie 2016 şi 30 iunie 2017, la o valoare de aproape 39 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, la licitaţie au au mai participat 7 ofertanţi: Arelco Power SRL, CEZ Vânzare SA, Electrica Furnizare SA, Tinmar Energy SA, RWE Energie SRL, E.ON Energie România SA, Romelectro SA. Valoarea estimată iniţial a contractului a fost de 42,25 milioane de lei. În condiţiile în care criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”, contractul a fost atribuit la preţul de 38,87 milioane de lei.

Pe 13 iunie 2016, Hidroelectrica a obţinut contractul pentru furnizarea de energie electrică către METROREX, în valoare de peste 56 de milioane de lei.

„Procesul radical de restructurare şi eficientizare prin care a trecut compania în ultimii ani a făcut ca Hidroelectrica să devină cea mai profitabilă companie din România, la sfârşitul trimestrului I 2016 înregistrând o EBITDA de 68% din cifra de afaceri”, se precizează în comunicat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.