Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Dragnea: rafinăria Lukoil, benefică pentru Oltchim

Dragnea: rafinăria Lukoil, benefică pentru Oltchim

13 octombrie 2014
Consumatori
energynomics

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că repornirea rafinăriei Lukoil este un lucru benefic pentru Oltchim, compania respectivă asigurând materia primă procesului de producție de la combinatul vâlcean.

„Pentru Oltchim este bine că nu s-a închis Lukoil, pentru că ar fi afectat în mod direct procesul de producție. Nu am informații concrete când va începe Lukoil să livreze materie primă către Oltchim, dar sper ca lucrurile să fie în regulă în perioada următoare, indiferent de presiunile unora sau altora și indiferent, după părerea mea, de declarațiile iresponsabile ale unora.

Cred că și sper că preocupările celor de la Ministerul Economiei în cazul Oltchim vor avea un final bun. Doamne ajută să avem o privatizare de succes! A fost și este unul dintre obiectivele economice mari ale acestei țări”, a spus Dragnea.

Ancheta procurorilor în cazul rafinăriei Lukoil a dus la închiderea secției oxoalcooli de la Oltchim, deși aceasta abia fusese deschisă, a declarat, pentru Agerpres, liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu. Repornirea secției oxoalcooli a dus la creșterea capacității de producție a combinatului vâlcean, aflat în insolvență, la peste 30%. Secția folosește în procesul de producție propilenă furnizată de Lukoil.

Rafinăria Lukoil Ploiești, care a fost oprită în urmă cu o săptămână în urma unei anchete a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a notificat, vineri, Garda de Mediu Prahova asupra începerii procedurii de pornire a instalațiilor tehnologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.