Acasă » Petrol și Gaze » Don Graves: SUA majorează livrările de gaze către Europa, extinde parteneriatul cu România în domeniul energetic

Don Graves: SUA majorează livrările de gaze către Europa, extinde parteneriatul cu România în domeniul energetic

29 septembrie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

SUA va majora livrările de gaze către Europa și va extinde colaborarea cu România în domeniul energetic, a spus Don Graves, secretar adjunct al Departamentului Comerțului al Statelor Unite ale Americii, conform Agerpres.

”Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că protejăm securitatea economică şi energia pentru Europa, inclusiv pentru această partea a Europei, sudul şi estul Europei. Este foarte important să stăm împreună, ca parteneri. De aceea Statele Unite s-au alăturat Consiliului UE-USA pentru Energie, pentru a găsi metode specifice de a trece cu bine această criză creată de Rusia şi nu de altcineva. Este important să facem două lucruri. Primul: să facem tranziția cât de repede putem către regenerabile, ştim că este ceva ce UE şi țările membre ale UE fac deja singure şi cu ajutorul nostru, dar şi să găsim soluții să trecem peste următoarele luni, care ar putea fi mai dificile, din cauza prețurilor mari şi din cauza deficitului de aprovizionare”, a afirmat Don Graves.

”Statele Unite fac tot ce pot pentru a identifica surse adiționale de energie, inclusiv petrol şi gaze, dar, de asemenea, trebuie să avansăm cât mai repede spre noile tehnologii, precum aceste mici reactoare modulare, despre care noi credem să sunt soluția optimă atât pe termen mediu, cât şi pe termen lung pentru țări ca România şi pentru alte țări europene”, a adăugat el.

Totodată, el a spus că tehnologia NuScale este viabilă, iar SUA caută să ajute România în dezvoltarea proiectelor regenerabile și în domeniul nuclear.

”Ne uităm la orice oportunitate pentru a extinde colaborarea în ceea ce priveşte energia şi să ajutăm România să facă această tranziție, deci o serie de soluții tehnice, incluzând sectorul nuclear, solar, eolian. Ştim că este o tranziție care se va face în timp şi vrem să fie o tranziție pentru a proteja securitatea şi viabilitatea economică a României”, a spus el.

”Preşedintele (Joe Biden – n.r.) deja a vorbit cu liderii europeni, cu preşedinții şi cu şefii de guverne din statele europene şi şi-a luat angajamentul să majoreze cantitățile de LNG. În acelaşi timp, lucrăm cu partenerii noştri din toată lumea să găsim surse alternative de petrol şi gaze. Am făcut-o deja şi credem că vom continua să găsim noi surse de energie pentru a ajuta Europa în urma aceste invazii nedorite. Nu am fi fost în această situație fără Vladimir Putin. Deci vom face tot ce ne stă în putință – şi restul lumii lucrează cu noi – să ajutăm Europa să aibă tot ce îi trebuie să treacă cu bine peste această iarnă”, a adăugat subsecretarul american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *