Acasă » Electricitate » Directorul Grupului CEZ: Prețurile la electricitate şi gaze vor creşte semnificativ în 2022

Directorul Grupului CEZ: Prețurile la electricitate şi gaze vor creşte semnificativ în 2022

19 octombrie 2021
Distribuţie
Energynomics

Directorul Grupului CEZ, Daniel Benes, estimează că preţul electricităţii va creşte în Cehia cu aproximativ o treime din 2022, în timp ce preţul gazelor va fi mai scump cu două treimi, informează Radio Prague şi Reuters.

Într-un interviu acordat luni publicaţiei cehe Hospodářské Noviny, directorul general al CEZ, controlată în proporţie de 70% de statul ceh, a subliniat că preţurile angro ale energiei au atins anul acesta un nivel- record.

CEZ ar urma să anunţe la începutul lunii noiembrie majorările de preţuri care vor intra în vigoare la începutul anului viitor, conform Agerpres.

Separat, Autoritatea cehă de reglementare a energiei (ERU) a anunţat că va solicita garanţii de la furnizori că pot îndeplini necesităţile clienţilor, accelerând supervizarea după ce unul din cele mai mari grupuri ale ţării de electricitate şi gaze, Bohemia Energy, și-a sistat operaţiunile din cauza majorării preţurilor în Europa.

ERU a cerut celor 434 de furnizori de energie autorizaţi din Cehia să furnizeze până la finalul săptămânii viitoare documente privind livrările către clienţii persoane fizice şi juridice.

Preşedintele ERU, Stanislav Travnicek, a declarat că vrea garanţii că furnizorii nu s-au angajat în ceea ce el a numit „jocuri de noroc pe pieţe”.

Furnizorii majori, cum este CEZ, au trebuit să intervină după închiderea Bohemia Energy.

La fel ca în alte state europene, Guvernul de la Praga caută să atenueze povara creşterii preţurilor energiei asupra gospodăriilor, de exemplu acordând „cecuri energetice” pentru a ajuta familiile care se confruntă cu dificultăţi să acopere costurile facturilor.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *