Acasă » Regenerabile » Din circa 550 de înscrieri, AFM estimează că va valida în jur de 260 de firme pentru instalarea de sisteme fotovoltaice

Din circa 550 de înscrieri, AFM estimează că va valida în jur de 260 de firme pentru instalarea de sisteme fotovoltaice

18 aprilie 2019
Regenerabile
energynomics

Pe 5 aprilie a expirat perioada de înscriere a instalatorilor, dar publicarea listei cu firmele validate pentru instalarea de sisteme fotovoltaice subvenționate de Administrația Fondului de Mediu – AFM va mai întârzia 3-4 săptămâni. Estimarea ține cont de volumul de muncă și de procedurile care trebuie respectate, între care soluționarea contestațiilor și semnarea contractelor între AFM și fiecare dintre firmele acceptate în program.

„Avem aproximativ 200 de instalatori validați și există premisele ca acest număr să crească până la 260-270, pentru că este în curs o procedură de remediere a unor neconformități”, a declarat Andrei Iorgulescu, Director General Proiecte în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu.

La începutul lunii, Iorgulescu anunța circa 470 de înscrieri, dintre care multora le fusese deja respins dosarul inițial. AFM a decis să relaxeze condițiile de înscriere prin eliminarea prevederii care cerea lucrări anterioare similare în portofoliul instalatorilor, devenind suficientă demonstrarea abilităților de mentenanță sau de montaj prin lucrări anterioare.

“Am purtat discuții și suntem în stadiul final pentru a definitiva documentația pentru a asigura finanțarea acestui program, prin Programul Operațional Regional”, a mai spus Iorgulescu. “Probabil că în maxim o lună vom putea demara acest program.”

Programul Operațional Regional, prin AFM, va subvenționa investițiile prosumerilor cu 115 milioane de euro, în limita a 90% din valoarea lucrărilor, pentru sisteme fotovoltaice de 3kW, până la 27 de kW, nu mai mult de 20.000 de lei.

4 comentarii la „Din circa 550 de înscrieri, AFM estimează că va valida în jur de 260 de firme pentru instalarea de sisteme fotovoltaice”

  1. Pingback: 40 de instalatori de panouri fotovoltaice înscriși în programul prosumatorilor

  2. cojoaca nicolaie

    Bună dimineața ,solicit ajutorul pentru a afla Firme din zona Sud pentru a putea lua legătura în vederea instalări-montări de Panouri Fotovoltaice ,cu Stimă

  3. Mihalcea Constantin

    Buna ziua,
    Lista cu instalatorii de panouri fotovoltaice este validata si publicata ? Pentru Prahova sunt firme acreditate?cu respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.