Acasă » Interes general » Dieselgate: O decizie a instanței germane impune despăgubiri din partea VW pentru o persoană fizică

Dieselgate: O decizie a instanței germane impune despăgubiri din partea VW pentru o persoană fizică

28 mai 2020
Interes general
energynomics

Volkswagen a pierdut un nou proces-cheie din scandalul Dieselgate, instanța pronunțându-se în favoare unui client, care va primi despăgubiri din partea holdingului german, în urma achiziției de către acesta a unui autoturism dotat cu un software de raportare eronată a emisiilor de noxe.

Cea mai înaltă instanță administrativă din Germania a decis ca VW să-i plătească reclamantului Herbert Gilbert peste 28.000 de euro, o valoare ceva mai mică decât prețul de achiziție. Hotărârea ar putea deschide calea pentru ca alți 60.000 de solicitanți să-și returneze mașinile și să primească despăgubiri similare, ceea ce ar putea majora volumul total al despăgubirilor acordate de companie cu încă 1,5 miliarde de euro.

Mai multe ziare germane au descris verdictul ca o zi neagră pentru VW. Hessische Niedersächsische Allgemeine a scris că s-a marcat o „victorie pentru consumatori, cu un pensionar învingând un jucător global”. Deasemenea, se pune întrebarea dacă autoritățile nu cumva ”au închis ochii” când a fost vorba de testarea vehiculelor, potrivit CLEW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *