Acasă » Regenerabile » Dezvoltatorii de energie solară din UE cer dezvoltarea strategiei industriale

Dezvoltatorii de energie solară din UE cer dezvoltarea strategiei industriale

1 februarie 2022
Regenerabile
energynomics

Având în vedere creșterea exponențială a pieței de energie solară din Europa, opt dezvoltatori de energie solară europeni de top, la apelul Solar Power Europe, cer Comisiei Europene și Consiliului European să contureze o strategie europeană pentru lanțul valoric al energiei solare fotovoltaice în 2022.

Chiar dacă Europa este lider mondial în ceea ce privește viitoarele tehnologii de celule solare, continentul trebuie să producă mai multe celule și panouri solare. Potrivit dezvoltatorilor, pe măsură ce crește capacitatea fotovoltaică solară, devine esențială și necesitatea de a asigura reziliența strategică a lanțului valoric solar și de a reinvesti într-o capacitate critică de producție solară.

„O industrie se poate dezvolta în mod durabil numai dacă are o viziune cuprinzătoare pentru lanțul său de aprovizionare și trebuie să continuăm să extindem industria solară din UE pentru a ne respecta angajamentele climatice”, a declarat Walburga Hemetsberger, CEO al SolarPower Europe, preluând preocupările directorilor executivi de la Akuo Energy, Amarenco Group, BayWa r.e., EDF, Enel Green Power, ENGIE, Iberdrola și Vattenfall Solar. „Ca urmare a activității Inițiativa solară europeană, dezvoltatorii europeni cer Comisiei și Consiliului pentru Competitivitate să sprijine redezvoltarea capacităților critice de producție și să aprobe o strategie pentru lanțul valoric al energiei solare fotovoltaice din UE în 2022″, a adăugat ea.

Uniunea Europeană are nevoie de o strategie cuprinzătoare pentru a reconstrui în Europa fabrici solare competitive și inovatoare la nivel mondial, a remarcat Naomi Chevillard, consilier politic principal la SolarPower Europe. „Acest lucru include deblocarea investițiilor în proiecte industriale și deschiderea drumului pentru o piață solară stabilă în Europa, asigurând în același timp condiții de concurență echitabile pentru companiile din UE. Dacă se iau măsurile potrivite, o capacitate de producție de 20 GW ar putea crea 19.000 de locuri de muncă în domeniul producției ecologice și curate. Acest lucru va fi esențial pentru combaterea schimbărilor climatice, protejând în același timp autonomia strategică a Europei în domeniul energiei”, a adăugat ea.

Previziunile actuale anticipează că Europa va avea instalată o capacitate totală de 585 de gigawați (GW) în energie solară până în 2030, cu 20% mai mult față de previziunile Comisiei Europene, care estimează 479 GW. Până în 2025, această creștere va susține jumătate de milion de locuri de muncă în domeniul energiei solare și milioane de locuri de muncă suplimentare în industria hidrogenului regenerabil și a bateriilor, potrivit Solar Power Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *