Acasă » Electricitate » Delgaz Grid anunță noi investiții în stații de transformare

Delgaz Grid anunță noi investiții în stații de transformare

27 aprilie 2019
Distribuţie
energynomics

Delgaz Grid derulează o investiție de 3,5 milioane de lei în stațiile de transformare Bularga – mun. Iași, Câmpulung Moldovenesc – jud. Suceava și Șișcani – jud. Vrancea. Stația de transformare Șișcani se află pe teritoriul administrativ al jud. Vrancea la limita cu județul Bacău, cea mai mare parte a consumatorilor din sudul jud. Bacău fiind alimentați cu energie din această stație.

Înlocuirea celor trei transformatoare de putere necesită un efort investițional de aproximativ 3,5 milioane de lei și implică montarea de echipamente noi, integrarea acestora în SCADA (control de la distanță și achiziție de date), precum și lucrări de modernizare a cuvelor transformatoarelor pentru evitarea poluărilor accidentale cu uleiuri. Prin finalizarea acestor lucrări crește gradul de siguranță în alimentarea cu energie a peste 44.000 de consumatori.

Stațiile de transformare preiau energia din sistemul de transport și prin intermediul acestor echipamente de putere îi modifică parametrii pentru a putea fi distribuită prin rețelele de medie tensiune către zone mari de consum (comune, localități, cartiere etc.).

Delgaz Grid a investit anul trecut peste 257 de milioane de lei în modernizarea sistemului energetic din Moldova, iar programele de investiții continuă și în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *