Acasă » Electricitate » Danezii de la European Energy achiziționează cel mai mare proiect fotovoltaic din Italia

Danezii de la European Energy achiziționează cel mai mare proiect fotovoltaic din Italia

2 martie 2019
Electricitate
energynomics

Dezvoltatorul danez European Energy a cumpărat dreptul de a construi un proiect de 123 MW în Troia, în regiunea sudică a Italiei, Apulia. Proiectul a fost inițiat în 2011 și este cel mai mare proiect fotovoltaic italian care a obținut toate aprobările necesare. Firma intenționează să înceapă construcția în acest an.

Găsirea unui sit și obținerea aprobării pentru un proiect de energie fotovoltaică cu o capacitate mai mare de 20-30 MW în Italia nu reprezintă o sarcină simplă, mai ales în regiunea însorită a Apuliei, care găzduiește deja cea mai mare parte a instalațiilor solare montate pe sol din țară, potrivit pv-magazine.com.

Dezvoltatorul a declarat că nu a luat nicio decizie finală privind volumul investițiilor, dar a adăugat: „Vrem să-l construim anul acesta”.

Proiectul a fost aprobat de guvernul regional al Apuliei în 2011, când programul de subvenții Conto Energia FIT încă se desfășura. Când schema de stimulente a fost închisă, proiectul a părut sortit eșecului. Dar, în condițiile în care în ultimii doi ani solarul a devenit viabil, interesul pentru proiecte de mari dimensiuni a reînviat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *