Acasă » Interes general » Dăianu: Problema României este să nu iasă de pe pieţele de capital

Dăianu: Problema României este să nu iasă de pe pieţele de capital

16 decembrie 2019
Interes general
energynomics

Problema României este să nu iasă pe pieţele de capital, iar în cazul în care ne-am confrunta cu o situaţie similară celei din 2009, Uniunea Europeană ne-ar ajuta, dar cu condiţionalităţi foarte severe, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.

„Problema României nu este de a intra pe pieţele de capital, problema României este de a nu ieşi de pe pieţele de capital. În 2009, dacă nu aveam pachetul de asistenţă financiară de la Uniune, noi nu mai aveam acces pe pieţele internaţionale. România dacă s-ar confrunta cu o situaţie analogă, fără acces din cauza de deficitelor forate mari, iar ar trebui să apelăm la…că avem prieteni instituţionali şi avem Uniunea Europeană care ne-ar ajuta, dar cu condiţionalităţi foarte severe. De aceea noi, în ţară, nu trebuie să comitem erori”, a spus Daniel Dăianu, citat de Agerpres.

El a afirmat că România trebuie să îşi controleze deficitele, iar construcţia bugetului din 2020 trasează liniile de forţă pentru bugetul din 2021.

„Dacă nu este un buget în 2020 raţional vom avea mari probleme în 2021, cu deficite care trec de 6%, depunctarea ţării este iminentă”, a declarat Daniel Dăianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *