Acasă » Interes general » CSR: Petrom ajută circa 2.000 de elevi cu tablete și acces internet

CSR: Petrom ajută circa 2.000 de elevi cu tablete și acces internet

9 decembrie 2020
ESG
energynomics

OMV Petrom a lansat campania „Drumul spre școala online”. Compania susține cu 90.000 de euro achiziția de tablete și abonamente de internet pentru a înlesni accesul a aproximativ 2.000 de elevi din medii defavorizate la orele de școală desfășurate în mediul digital. Campania se derulează cu sprijinul stațiilor Petrom, Mastercard și Narada, un ONG a cărui misiune este susținerea educației.

„Educația nu poate sta pe loc și este nevoie de un efort susținut la nivelul întregii societăți pentru a duce școala online acolo unde ea nu există. Pandemia a afectat puternic activitatea educațională, însă depinde de noi toți să venim cu soluții pentru a-i sprijini pe elevi să beneficieze, în continuare, de acces la educație de calitate, iar pe profesori să își poată desfășura cursurile”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

„Sute de mii de copii români nu au avut, de la începutul pandemiei, cum să facă școală online. Pur și simplu le este imposibil. Nu au tablete, nu au acces la internet iar unii dintre ei nu au nici măcar curent. În momentul în care OMV Petrom a venit către noi și misiunea noastră, aveau nu doar intenția ci și planul concret prin care își doreau să reconectăm la educație, împreună, mii de copii încă din primele săptămâni ale parteneriatului. În timp ce școala s-a închis, educația trebuie să continue și întocmai astfel de parteneri fac lucrurile din nou posibile pentru copiii din comunitățile vulnerabile”, susține Andra Munteanu, co-fondator Narada.

Narada și-a propus ca, până la finalul acestui an școlar, 10.000 de copii din medii defavorizate să aibă acces la educația digitală. În doar două luni după închiderea școlilor în starea de urgență, Narada a reușit să conecteze la educație prin tehnologie 1.000 de copii din sate și comunități vulnerabile. Până acum, peste 50 de voluntari Narada au ajuns în 18 localități diferite din 8 județe, asigurând device-uri și internet copiilor fără acces la tehnologie, propunându-și ca până la finalul anului, cu ajutorul partenerilor alăturați, numărul celor care vor primi sprijin să fie de zece ori mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *