Acasă » Evenimente externe » Creative Communication organizează Solar Energy Bucharest Summit, pe 28 octombrie, la hotel Radisson Blu

Creative Communication organizează Solar Energy Bucharest Summit, pe 28 octombrie, la hotel Radisson Blu

7 octombrie 2022
Evenimente externe
energynomics

Vineri, 28 octombrie 2022, în București, la hotel Radisson Blu, SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT va reuni producătorii și furnizorii de soluții în domeniul energiei solare se vor întâlni cu investitorii și dezvoltatorii de proiecte, într-un format unic, de expo-conferință.

Promisiunea României pentru 2030

România reprezintă, în acest moment, o locație cu potențial investițional ridicat. În contextul în care toate țările Uniunii Europene au instalat capacități de producție mari, țara noastră este cu mult în urma promisiunilor asumate. Mai precis, până în 2030, România trebuie să aibă o capacitate instalată de 7000 MW, în condițiile în care, în 2022, statisticile arătau 1400 MW instalați.

Acest lucru generează presiune asupra autorităților pentru a crea contextul investițional, dar și asupra companiilor pentru a atrage finanțări pentru proiecte fotovoltaice. Nevoia de informație, dar și de furnizori de încredere este, încă, una dintre problemele cu care se confruntă investitorii din domeniu, iar Solar Energy Bucharest Summit este punctul de plecare pentru o dezbatere care își propune să prezinte atât oportunitățile, cât și barierele care stau în calea celui mai dinamic sector investițional din țara noastră.

Cine participă la Solar Energy Bucharest Summit?

Pe 28 octombrie, la Radisson Blu, vor participa reprezentanți ai autorităților, investitori, finanțatori, producători de panouri fotovoltaice, furnizori de soluții conexe, retaileri, consumatori, deținători de terenuri și dezvoltatori de proiecte.

Prima parte a evenimentului este în format conferință și are ca scop dezbaterea celor mai importante teme, iar a doua parte este alocată sesiunilor de business matching la standurile expozanților.

Din partea autorităților vor participa: Dl. George Sergiu Niculescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei; Dl. Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE; Dna. Liana Goran, European Semester Officer în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România; Dl. Antal Istval-Lorant, Președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură Energetică și Resurse Minerale din cadrul Senatului României; Dna. Cristina Prună – Vicepreședinte Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

Finanțarea proiectelor europene și legislația în domeniul energiei regenerabile vor fi subiectele abordate de următorii speakeri: Dna. Delia Pachiu, Senior energy expert în cadrul D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC în România; Dl. Johannes Becker, Partener TPA Group și Dna. Cristina Span, BEI – Structured Finance & Joint Initiatives North, Central and South East Europe.

Companii expozante: companii din România, Europa și China vor fi prezente cu standuri de prezentare în cadrul evenimentului. Printre expozanți se numără Simtel România, cel mai dinamic integrator de proiecte solare din România, TESLA 50HZ din Cehia, care va monta și va pune în funcțiune o baterie de stocare chiar în timpul evenimentului și producătorul Astronergy, unul dintre cei mai importanți jucători internaționali.

Partenerul strategic al evenimentului este Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES, (organizație care cuprinde 109 membri, producători de energie regenerabilă din toate sursele (apă, vânt, soare, biomasă) cu o putere instalată de peste 1,8 GW și investiții în România de peste 2,7 miliarde Euro.

O dezbatere publică în domeniul energiei din surse regenerabile este un bun prilej pentru o expunere a problemelor și soluțiilor, a oportunităților, pentru ca toți jucătorii din domeniu să își facă auzită vocea. PATRES susține <viitorul verde al României> și în acest sens ne-am propus să fim <vocea> producătorilor de energie din surse regenerabile. Dorim ca Solar Energy Bucharest Summit să fie un punct de plecare pentru o dezbatere amplă, ale cărei beneficii să fie luarea deciziilor care să favorizeze mediul investițional din România și, nu în ultimul rând, consumatorul de energie”, declară Dl Viorel Lefter, Președinte PATRES.

Energynomics se numără printre partenerii media ai evenimentului Solar Energy Bucharest Summit, organizat de Creative Communication, o agenție de comunicare și event planning cu peste 10 ani de experiență în organizarea evenimentelor de business.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *