Acasă » Interes general » CRE are trei noi vicepreședinți: Ioan Roșca, Niculae Havrileț și Frank Hajdinjak

CRE are trei noi vicepreședinți: Ioan Roșca, Niculae Havrileț și Frank Hajdinjak

6 mai 2021
Interes general
Energynomics

În data de 28 aprilie 2021, Asociația Centrul Român al Energiei a organizat a XXVI-a Adunare Generală a membrilor CRE, în cadrul căreia a fost aleasă echipa de vicepreședinți pentru o perioadă de 3 ani.

Astfel, Ioan Roșca a fost reconfirmat pentru un nou mandat de vicepreședinte pentru Politici Energetice și Piața de Energie, alături de doi vicepreședinți nou aleși, Dl. Niculae Havrileț, vicepreședinte pentru Relația cu Mediul Guvernamental și Instituțional și Dl. Frank Hajdinjak, vicepreședinte ce va coordona Proiectele de Cercetare-Dezvoltare și Relația cu Instituțiile Europene.

Cei 3 vicepreședinți sunt personalități recunoscute în domeniul energetic, cu experiență și expertiză de peste 25 de ani, ce au contribuit deja la dezvoltarea industriei energetice românești. Astfel, preluând noile poziții în cadrul Centrului Român al Energiei, își continuă misiunea, dedicându-se activităților Asociației alături de Președintele Corneliu Bodea. Împreună, echipa de conducere a Centrului Român al Energiei își ia angajamentul de a purta un rol activ la transformarea sectorului energetic național, raportat la țintele europene de energie și climă și la susținerea permanentă a membrilor săi, cei mai relevanți jucători din industrie.

Ioan Roșca a fost CEO al companiei Electrica, ocupând diverse poziții în cei 25 de ani în cadrul companiei. Ioan Roșca este inginer energetician, primind distincția de Doctor în Inginerie Electrică în anul 2011 și ulterior diploma de MBA a Open University din Marea Britanie.

Niculae Havrileț și-a început cariera profesională în compania Romgaz, lucrând în special în activitățile de distribuție a gazelor naturale. În perioada 2012-2017, a ocupat funcția de președinte al ANRE, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și a participat activ la cele mai importante decizii privind transformarea sectorului energetic. Din 2017 până în 2019 a lucrat în Ministerul Energiei în calitate de consilier personal al Ministrului Energiei, iar din decembrie 2019 până în martie 2021 în funcția de Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în calitate de conducător al Departamentului pentru Energie. Începând din martie 2021, ocupă funcția de director de cabinet al Secretarului de Stat în Ministerul Energiei.

Frank Hajdinjak a fost CEO al E.ON România, ocupând diverse poziții în cei 25 de ani în cadrul companiei. Frank Hajdinjak a fost Președintele Federației Patronale a Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) și membru în board-urile Asociației Concordia, Camerei de Comerț Româno-Germane și Consiliului Investitorilor Străini.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *