Acasă » Evenimente » Responsabilitate socială – candidaturile anului 2016 la energynomics Awards

Responsabilitate socială – candidaturile anului 2016 la energynomics Awards

5 decembrie 2016
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2016 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Responsabilitate socială. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 8 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă.

ENGIE România

Energie pentru o şansă la viaţă

Sănătatea este cel mai de preţ dar al oamenilor şi al unei naţiuni, iar în România deficienţele sistemului de sănătate public sunt binecunoscute. ENGIE România este un actor major al pieţei de energie şi şi-a redefinit strategia de responsabilitate socială în anul 2012 în urma unui studiu realizat în rândul clienţilor casnici şi business, liderilor de opinie şi angajaţilor săi. Conform rezultatelor studiului, sănătatea este domeniul de intervenţie considerat prioritar de către toate categoriile de respondenţi pentru a demara şi implementa proiecte în domeniul responsabilităţii sociale. În acest sens, ENGIE Romania a lansat în parteneriat cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă în anul 2013 programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’, program ce vizează îmbunătățirea sistemului medical românesc prin modernizarea unor centre medicale de excelență profesională şi dotarea acestora cu aparatură medicală de înaltă performanţă.

Programul „Energie pentru o şansă la viaţă” reuneşte toate proiectele derualte în domeniul sănătăţii, iniţiate de ENGIE Romania în colaborare cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă. În cadrul programului au fost deja derulate proiecte în 2013, 2014 şi 2015. ENGIE Romania a continuat în anul 2016 programul de îmbunătăţire a sistemului medical ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ dotând anumite instituţii medicale publice din România cu aparate de ventilaţie invazivă şi non-invazivă, vitale pentru pacienţii spitalizaţi.

Conform unei statistici a Societăţii Române de Anestezie Terapie Intensivă realizate la începutul anului 2016, necesarul de aparate de ventilaţie mecanică pentru cele 65 de spitale publice luate în considerare în analiză era de circa 632 de bucăţi. Pentru a răspunde acestei nevoi, Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 14 aparate de ventilaţie mecanică a următoarelor instituţii publice medicale: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalul Clinic de Copii Braşov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

ENGIE România

Întâlnire cu energia

Programul Întâlnire cu energia îşi propune să înveţe tânara generatie despre cum să folosească resursele de energie în mod responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător. Programul presupune două lecţii predate interactiv elevilor de clasa a IV-a precum si un concurs, totul în sprijinul cadrelor didactice pentru învățământul primar în predarea materiei „Științele naturii” la clasa a IV-a, iar lecţiile interactive sunt susținute de voluntari ai ENGIE Romania și ai Asociației Hands Across Romania.

„Întâlnire cu energia” este un program tradiţional pentru ENGIE, lansat în octombrie 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Programul s-a adresat, pana in prezent, unui număr de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 3000 de ore de voluntariat în această acţiune. Mascota, denumită Metano, a fost creată în 2007 de o elevă participantă și reprezintă interfața informațiilor transmise elevilor.

În cadrul celor două lecții sunt descrise concepte cu privire la sursele şi tipurile de energie precum şi diversele utilizări ale acestora în viaţa cotidiană, punând un accent deosebit pe utilizarea în siguranţă a gazelor naturale şi pe principiile de protecţie a mediului înconjurător. Programul vine în sprijinul cadrelor didactice pentru învățământul primar în predarea materiei „Științele naturii” la clasa a IV-a, iar lecţiile interactive sunt susținute de voluntari ai ENGIE Romania și ai Asociației Hands Across România.

ENGIE România

O școală nouă, un viitor mai bun

Eficienţa energetică este o axă importantă a politicii de CSR a companiei ENGIE România, care s-a concretizat în proiecte de anvergură, cu o componentă socială pregnantă. Astfel, după proiectul de reabilitare termică şi de modernizare a locuinţelor sociale din complexul SOS Satele Copiilor şi a Şcolii Gimnaziale din comuna Băleni judeţul Galaţi, ENGIE România a continuat seria proiectelor cu modernizarea şi eficientizarea energetică a Şcolii nr 125 din Bucureşti, unitate de învățământ, ce găzduiește 300 de copii între 3 și 14 ani și 50 de cadre didactice, care a fost complet reabilitată și eficientizată energetic.

Graţie unei investiţii de 185.000 de euro, cei 300 de copii care învață în Școala Gimnazială nr. 125 au început noul an școlar într-un mediu sănătos și primitor, prin proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun”, finanțat majoritar de ENGIE România și implementat de asociația Habitat for Humanity România.

Pe perioada vacanței de vară, aproximativ 150 de voluntari, internaționali și angajați ENGIE Romania, au contribuit la realizarea lucrărilor.

KMG International

Parteneriat cu SMURD

În 2016, Grupul – prin intermediul companiilor membre Rominserv și Rompetrol Gas, a continuat să sprijine intervențiile medicale de urgență ale SMURD, la nivel național si a donat unității de primiri urgențe a Spitalului de Urgență Floreasca un aparat de oxigenare extracorporală arteriovenoasă cu membrană (ECMO), precum și uniforme pentru voluntarii medicali ai SMURD (peste 750 la nivel național).

În intervalul 2010 – 2016 sprijinul a constat în carburant pentru elicoptere, aparatură medicală, softuri de intervenţie în descarcerare, uniforme pentru voluntari etc.

Parteneriatul cu SMURD, demarat în 2010 și extins anual, a constat până în 2015 în donația unei cantități de carburant necesar operării elicopterelor aero-medicale. Acesta a fost justificat de creșterea numărului de cazuri la care a fost necesară intervenția cu elicopterul, dar și alinierea serviciului la standardele internaționale în domeniu, care au impus creșterea nr. de aparate de zbor. Automat, costurile de exploatare au crescut, sumele necesare achiziționării combustibilului ridicându-se anual la cifre de ordinul sutelor de mii de USD.

Prin donația Rompetrol, SMURD a putut să răspundă tuturor solicitărilor de intervenție de urgență venite din țară. Rompetrol Rafinare, companie membră a KMGI International a furnizat combustibil în intervalul 2010- 2015 pentru elicopterele medicale operate de Inspectoratul pentru Aviație și Serviciul Mobil pentru Urgențe, Resuscitare și Descarcerare (SMURD), facilitând transportul și salvarea vieților a 5.808 persoane rănite și înregistrând 10.347 de ore de zbor.

Romgaz SA

Programul pentru sănătatea comunităţilor

Programul vizează comunităţile locale în care activează Romgaz şi vine în întâmpinarea nevoilor cu care se confruntă acestea, scopul fiind eficientizarea sistemului medical atât de necesar unei populaţii sănătoase şi susţinerea proiectelor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale..

Spitalul și sănătatea în genere, se află în topul așteptărilor la nivelul comunității locale, dată fiind subfinanțarea sistemului național de sănătate. Este un domeniu în care Romgaz poate veni în întâmpinarea nevoilor societăţii şi reprezintă totodată un sprijin acordat la scară naţională autorităţilor care se confruntă cu dificultăţi în abordarea eficientă a sistemului medical.

Romgaz oferă sprijin pentru susţinerea şi implementarea unor proiecte de îmbunătăţire a serviciilor medicale sau pentru impulsionarea cercetării în domeniul sănătăţii:

  • Dotări ale unităţilor medicale;
  • Proiecte de reabilitare/reparaţii/eficientizare a unităţilor spitaliceşti;
  • Proiecte de cercetare în domeniul medicinii;
  • Programe de susţinere a asociaţiilor/centrelor medicale;
  • Programe educaţionale, de informare şi formare în domeniul sănătăţii.

Sume alocate de Romgaz in programul Romgaz pentru sănătatea comunităților:

  • 2015 – 742.000 euro
  • 2016 (până în octombrie) – 740.000 euro.

_________________________________

Opt buni cunoscători ai industriei energetice din România s-au reunit în Juriul celei de-a patra ediții a premiilor energynomics și şi-au exprimat opțiunile şi voturile în cadrul unei dezbateri desfăşurate pe 24 noiembrie.

A patra Gală a energynomics Awards este programată pe 8 decembrie, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Aflaţi detalii despre energynomics Awards Value 2016.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *