Acasă » Electricitate » Cooperativa de Energie cumpără Apuron Energy pentru 2 mil. lei

Cooperativa de Energie cumpără Apuron Energy pentru 2 mil. lei

12 februarie 2021
Distribuţie
Energynomics

Bogdan Tudorache

Asociația în participare comună deschisă Cooperativa de Energie a anunțat că va achiziționa Apuron Energy, un mic furnizor local, pentru suma de 2 milioane de lei.

”Încă de la lansare, am lucrat împreună cu membrii cooperatori pentru a lansa producția și furnizarea de energie electrică verde. În premieră pentru piața locală de energie, membrii Cooperativei de Energie vor putea deveni investitori în energie verde. Cooperativa de Energie va deveni primul furnizor de energie 100% regenerabilă, cu certificate de origine…În ultimele 6 luni, am lucrat la achiziția firmei de furnizare de energie Apuron Energy, un business cu aproximativ 150 de clienți – în principal IMM-uri – care vinde 40 de GWh/an”, susțin membrii asociației.

”Am decis să achiziționăm această firmă de furnizare pentru că era cea mai rapidă și sigură cale de a începe furnizarea de energie regenerabilă, fără să pierdem bani și timp în procesul de creștere…În premieră pentru piața de energie din România, achiziția firmei de furnizare va fi finanțată în totalitate de către membrii cooperatori, sub forma acordării către cooperativă de împrumuturi cu randamente atractive”.

Achiziția va fi finanțată doar de către membrii asociației, sub forma unui împrumut cu dobândă.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *