Acasă » Interes general » Mediu » Contract de peste 200 milioane de euro scos la licitație la CE Hunedoara

Contract de peste 200 milioane de euro scos la licitație la CE Hunedoara

23 august 2013
Electricitate
energynomics

Complexul Energetic Hunedoara, companie de stat înfiinţată la sfârşitul anului trecut prin fuziunea termocentralelor Mintia şi Paroşeni şi absorbţia unor mine de huilă, va investi 907 milioane de lei (203 milioane de euro) pentru a reabilita un grup energetic şi pentru a-şi reduce nivelul de poluare, potrivit unui anunţ din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Contractul, care se va derula pe trei ani, este printre cele mai mari scoase la licitaţie de o companie de stat. Anunţul precizează însă că lucrările vor fi executate în sistem de finanţare credit furnizor, adică firma care va câştiga licitaţia va suporta costurile proiectului, urmând a fi rambursată ulterior de către compania de stat. Reprezentanţii companiei nu au oferit comentarii pe această temă. Lucrări similare pentru termocentrale din ţară şi din străinătate au fost executate de diferite companii locale, cele mai mari fiind Romelectro şi Energomontaj.

Complexul Energetic Hunedoara este structura de producţie a energiei cu cele mai mari costuri din sector, producătorii termo găsindu-şi cu greu locul în piaţă în prima jumătate din 2013 pe fondul unui an hidrologic foarte bun, dar şi din cauza ponderii tot mai mari pe care o deţine energia regenerabilă.

Sursa

Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *