Acasă » Petrol și Gaze » Constantin Gheorghe, revocat; Iulian Offenberg preia şefia Autorităţii pentru operaţiuni petroliere offshore

Constantin Gheorghe, revocat; Iulian Offenberg preia şefia Autorităţii pentru operaţiuni petroliere offshore

14 noiembrie 2017
Explorare și producție
energynomics

Premierul Mihai Tudose a decis revocarea lui Constantin Gheorghe din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO). Prin deciziile publicate luni în Monitorul Oficial, şeful Executivului a decis numirea lui Iulian Offenberg în funcţia de preşedinte al ACROPO, pe o perioadă de cinci ani. Până în prezent, Offenberg era vicepreşedinte al Autorităţii.

Iulian Offenberg a mai fost, pentru scurtă vreme, al treilea președinte al ANRM din 2017, după Aurel Gheorghe şi înainte de Gigi Dragomir.

Tot luni, Vasile Guşatu a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al ACROPO, pe o perioadă de cinci ani.

Constantin Gheorghe, fost director în cadrul GSP – Grup Servicii Petroliere, fusese numit la conducerea ACROPO la sfârşitul lunii aprilie, după ce, în 2014, a făcut parte din Grupul de Iniţiativă creat de Guvernul României pentru a transpune în legislaţia naţională o directivă europeană pentru siguranţa exploatărilor offshore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *