Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Concurenţa a autorizat externalizarea unor servicii de către OMV Petrom

Concurenţa a autorizat externalizarea unor servicii de către OMV Petrom

Gabriel Avăcăriței

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom externalizează unele servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde, operaţiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well, J. Christof E&P Services şi MB Well Services GmbH, Germania (Consorţiul Christof).

Astfel, Consorţiul Christof a semnat cu OMV Petrom un acord-cadru pentru servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde.

În urma derulării unei proceduri de achiziţie, Consorţiul Christof a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru zona de producţie Moesia, potrivit Agerpres.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile ale OMV Petrom, precum şi transferul unor salariaţi către Consorţiul Christof, urmând ca la sfârşitul duratei acordului-cadru, unele active să fie returnate către OMV Petrom.

Consiliul Concurenţei a analizat aceste operaţiuni şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.