Acasă » Petrol și Gaze » Concesiunea primelor 22 de noi perimetre onshore din Runda XI, în iunie

Concesiunea primelor 22 de noi perimetre onshore din Runda XI, în iunie

Energynomics

Până la sfârșitul acestei luni, statul va publica anunțul privind scoaterea la concesiune a primelor 22 de perimetre continentale din runda XI, potrivit unor surse.

“Până la sfârșitul lunii va fi publicat în Jurnalul Uniunii Europene și în Wall Street Journal anunțul pentru primele 22 de perimetre din runda XI. Era un pericol ca Runda să nu poată fi promovată, din cauza discrepanțelor între legea petrolului, legea offshore și legea siguranței operațiunilor offshore, și, în urma multiplelor discuții între Agenția pentru Resurse Minerale (ANRM) și Autoritatea de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore (ACROPO), s-a decis ‘splitarea’, și se vor oferta cele 22 de perimetre onshore, pentru care există deja interes din partea companiilor interesate”, au declarat surse citate de e-nergia.ro.

Cât despre perimetrele offshore, demararea procedurilor va fi amânată, cel mai probabil pentru trei – patru luni, timp în care se vor modifica prevederi din legi (în special din legea siguranței offshore) care vor elimina din suprapunerile de atribiuții ale celor două instituții, ANRM și ACROPO, și vor crea perspective mai bune pentru companiile petroliere intersate.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *