Acasă » Petrol și Gaze » Companiile petroliere din România vor plăti redevenţe în funcţie de cotaţia barilului Brent de la bursa londoneză

Companiile petroliere din România vor plăti redevenţe în funcţie de cotaţia barilului Brent de la bursa londoneză

Energynomics

Companiile care extrag ţiţei din România vor plăti la bugetul de stat redevenţe în funcţie de cotaţia barilului Brent de pe Bursa din Londra, potrivit unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), publicat vineri în Monitorul Oficial.

„Se consideră ţiţei de referinţă, cu caracteristici fizico-chimice şi condiţii de calitate şi de piaţă asemănătoare tipurilor de ţiţei din producţia internă, sortimentul Brent”, se precizează în proiectul citat.

Anul trecut, cotaţiile ţiţeiului Brent au avut o medie de 71,06 dolari pe barili, iar, pentru acest an, OMV Petrom estimează o valoare de 65 de dolari pe baril, conform Agerpres.

„Titularii acordurilor petroliere vor calcula lunar redevenţa datorată statului, prin aplicarea cotelor procentuale convenite prin acordul petrolier la producţia brută de petrol realizată”, mai prevede ordinul ANRM.

Redevenţa va fi predată trimestrial, până la data de 20 a primei luni a trimestrului următor.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *