Acasă » Petrol și Gaze » Tranzacţia dintre CEFC şi KazMunayGas a intrat în faza finală, anunţă acţionarul majoritar al Petromidia

Tranzacţia dintre CEFC şi KazMunayGas a intrat în faza finală, anunţă acţionarul majoritar al Petromidia

15 decembrie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Negocierile dintre Compania Națională de Petrol și Gaze a Republicii Kazahstan KazMunayGas (KMG NC) cu activități de explorare, producție, rafinare și transport de hidrocarburi din Kazahstan împreună cu cea mai mare companie privată din China, China Energy Company Limited (CEFC), au ajuns în etapa finală pentru tranzacția de cumpărare a 51% din  acțiunile KMG International NV. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de acționarul majoritar al societății Rompetrol Rafinărie, KMG International NV (KMGI).

Acordul între KMG NC şi CEFC care atestă angajamentul ferm de a efectua tranzacția urmează să fie semnat, împreună cu un set de documente, confirmând astfel parteneriatul solid dintre cele două companii.

Activele deţinute și operațiunile  desfășurate de KMGI în Europa și în regiunea Mării Negre vor servi drept platformă de dezvoltare şi vor viza atât creșterea performanțelor operaționale și financiare ale KMGI, cât și extinderea activităților și operațiunilor efectuate de către CEFC la nivel internațional.

Parteneriatul strategic va aduce beneficii pentru KMG NC, CEFC și KMGI și va stabili cadrul necesar pentru viitoarele proiecte comune, contribuind la creșterea economică și socială în zonele în care aceste proiecte vor urma să fie implementate, cele mai multe dintre ele fiind în România.

 

4 comentarii la „Tranzacţia dintre CEFC şi KazMunayGas a intrat în faza finală, anunţă acţionarul majoritar al Petromidia”

  1. Foarte bine ca nu merge la rusi! Rompetrol este importanta pentru Romania – mai bine intelegere cu chinezii decat cu rusii. Romanii au nevoie ca aceasta rafinarie sa fie separata de interesele rusesti.

  2. Acum, ca americanii pun ministru de externe (secretary of state) un sef de mare companie energetica – Exxon – care e bun prieten cu rusii, cred ca e bine pentru Romania sa fie cat mai departe de interesele rusesti! Bravo – bine ca n-au cumparat rusii compania asta…

  3. Mi se pare ca e un lucru bun ca apar noi investitori. Poate ca vor fi lasati, in sfarsit, sa si faca investitiile pe care le-au promis anii trecuti. Daca nu, daca vor fi hartuiti in continuare, sunt convins ca isi iau jucariile si merg in Bulgaria sau Grecia, oricum, departe de Romania. Si, atunci, noi ce-am facut? Ramanem si fara locuri de munca, dar si fara companii energetice puternice acasa. Adica, numai bine pentru rusi…

  4. Inteleg ca decizia asta aduce mai multi bani in Romania. Foarte bine! Asta inseamna locuri de munca, taxe la stat, benzina departe de influenta rusilor. Cred ca e o stire buna! Succes in continuare! Mi-ar placea sa nu vad politica amestecandu-se in decizii de tipul asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *