Acasă » Interes general » CNIPMMR cere Președinției să aducă în CSAT discuția despre siguranța energetică

CNIPMMR cere Președinției să aducă în CSAT discuția despre siguranța energetică

21 ianuarie 2019
Interes general
energynomics

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România – CNIPMMR respinge măsurile de suprataxare introduse prin OUG 114/2018, deoarece au fost adoptate fără o fundamentare riguroasă, fără realizarea unui amplu studiu de impact, fără aplicarea Testului IMM, fără consultarea tuturor confederațiilor patronale reprezentative, fără respectarea principiilor fiscalității. În opinia CNIPMMR măsurile vor avea efecte negative asupra mediului de afaceri, în principal asupra IMM-urilor.

„Scăderea drastică a creditelor acordate IMM-urilor și siguranța energetică a României sunt efectele care ne îngrijorează, poate, cel mai mult. Cred că este rolul președintelui să ducă discuția despre siguranța energetică în CSAT. De altfel, toate măsurile cuprinse în Ordonanță vor lovi în populație și în IMM-uri, care sunt cele mai vulnerabile. Efectele negative se vor vedea în economie după TI 2019”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului, într-o conferință de presă.

CNIPMMR a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie în rândul membrilor (387 de respondenți), potrivit căruia suprataxarea companiilor din energie este văzută de 78,70% din respondenți ca aducătoare de costuri suplimentare către clienți (persoane fizice și juridice), în timp ce 54% au menționat reducerea investițiilor și diminuarea unor activități economice, iar 48% au evidențiat creșterea încasărilor la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *