Acasă » Electricitate » Clienții E.ON Energie România și Renovatio pot accesa pe platforma Hubject un număr de 400 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice

Clienții E.ON Energie România și Renovatio pot accesa pe platforma Hubject un număr de 400 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice

18 noiembrie 2021
Distribuţie
Energynomics

Din cele aproximativ 1.500 de puncte de încărcare publice a mașinilor electrice din România, cele 400 aparținând E.ON Energie România și Renovatio sunt integrate, începând din luna noiembrie 2021, prin intermediul platformei de e-roaming Hubject. Astfel, utilizatorii E.ON Drive și Renovatio e-charge vor putea accesa toate punctele de încărcare operate de către cele două companii, folosind atât aplicațiile mobile, cât și card-urile RFID, contribuind astfel la o creştere extinsă a mobilităţii posesorilor de autovehicule electrice din România.

Hubject este cea mai mare platformă internațională de e-roaming pentru furnizorii de servicii de încărcare a mașinilor electrice, oferind posibilitatea interoperabilității extinse pentru utilizarea rețelelor de încărcare. În acest moment, în România 7 furnizori având 470 de puncte de încărcare activează pe platformă, iar dintre acestea 400 sunt ale E.ON Energie România și Renovatio.

“Viitorul transportului rutier va fi preponderent electric și noi suntem interesați să investim în proiecte ce prevăd stații de încărcare ultra-fast care să asigure clienților o încărcare de până la 80% a mașinii electrice, în mai puțin de 30 de minute. Deoarece ne dorim o dezvoltare a transporturilor sustenabile, nepoluante, iar utilizatorii de mașini electrice să poată utiliza infrastructura de încărcare adaptată necesităților de transport, un prim pas normal a fost unirea celor două rețele de stații prin platforma de e-roaming”, spune Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

“Interoperabilitatea este un element cheie în strategia Renovatio privind dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică. Parteneriatul cu E.ON Energie România va oferi posesorilor de mașini electrice accesul imediat la cea mai apropiată stație de încărcare, E.ON Drive sau Renovatio e-charge, de traseul lor, reducând astfel timpul total necesar alimentării cu energie”, susține Alexandru Teodorescu, director Renovatio.

Începând cu anul 2017, atât E.ON Energie România, cât și Renovatio au început implementarea a două proiecte cofinanțate de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport. NEXT-E și FastSEE au contribuit semnificativ la dezvoltarea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice din România. Integrarea platformelor E.ON Drive și Renovatio e-charge reprezintă în același timp conectarea celor două proiecte, o premieră în România.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *