Acasă » Termo » Minerit » Ciurel, CE Oltenia: Listarea, amânată pentru noiembrie 2015

Ciurel, CE Oltenia: Listarea, amânată pentru noiembrie 2015

10 septembrie 2014
Electricitate
energynomics

Listarea producătorului de energie pe bază de lignit Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia) a fost amânată pentru noiembrie 2015, în urma votului de ieri al acţionarilor, a declarat Laurenţiu Ciurel, directorul general al companiei. Iniţial, operaţiunea era programată pentru toamna acestui an, conform Bursa.

Acţionarii societăţii au aprobat modificarea actului constitutiv al CE Oltenia, care vizează dreptul Ministerului Economiei, prin Departamentul pentru Energie, de a finaliza oferta publică de acţiuni în termen de 36 de luni de la data înmatriculării societăţii la registrul comerţului, dar şi prelungirea acestui termen, o singură dată, cu şase luni, la recomandarea consultantului sau la cererea acţionarilor.

Ciurel a precizat că atât statul, care deţine pachetul de control în companie, cât şi acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea, au votat pentru amânarea ofertei publice iniţiale.

Surse din Departamentul pentru Energie au declarat, săptămâna trecută, pentru ziarul Bursa, că amânarea este convenabilă întrucât operaţiunea de evaluare a rezervelor de cărbune durează mai mult decât era estimat iniţial, dar şi pentru că trebuie rezolvată problema provizioanelor întrucât CE Oltenia a livrat cărbune unor CET-uri de la care are mulţi bani de recuperat. Laurenţiu Ciurel spunea în ianuarie că aceste creanțe de recuperat se ridică la aproximativ 770 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *