Acasă » Electricitate » CITR: Hidroserv țintește o creștere a veniturilor de 15% și a EBITDA de 25% în următorii doi ani

CITR: Hidroserv țintește o creștere a veniturilor de 15% și a EBITDA de 25% în următorii doi ani

14 mai 2020
Electricitate
energynomics

Bogdan Tudorache

Sub administrarea judiciară a CITR, Hidroserv SA – Societatea de Servicii Hidroenergetice a depus astăzi planul de reorganizare menit să înlesnească redresarea companiei. Odată cu atingerea unor noi standarde de eficiență în companie și implementarea planului de reorganizare, Hidroserv își propune o creștere curajoasă de aproape 15% a cifrei de afaceri până în 2022, iar forecastul încurajator se menține și raportat la rezultatul operațional, cu o creștere estimată de 25% a EBITDA în următorii doi ani.

Cu o cifră de afaceri de 124 mil. lei și un rezultat net pozitiv la finele anului 2019, împreună cu profitul operațional înregistrat în primul trimestru al acestui an, Hidroserv face un pas important pentru reintegrarea în circuitul economic și redobândirea sustenabilă a solvabilității companiei. Compania își propune să genereze o cifră de afaceri de 184 mil. lei în anul 2020, ca urmare a restructurării financiare, operaționale și investițiilor în echipamente prevăzute prin planul de reorganizare, dar și prin derularea activității de mentenanță la obiectivele hidroenergetice, ca parte din noul acord cadru încheiat pe următorii patru ani cu Hidroelectrica, principalul beneficiar Hidroserv.

„Mă bucur să văd că Hidroserv, o companie de importanță strategică în Sistemul Energetic Național, este pregătită pentru reorganizare. Cele două succese deja atinse, atingerea profitului operațional și finalizarea în condiții reciproc avantajoase a negocierii cu Hidroelectrica, mă fac încrezător în șansele redresării sale. Salvarea valorii acestei companii înseamnă reintrarea în economie a unui jucător cheie din piața de energie, pentru care echipa noastră multidisciplinară de specialiști își va folosi în continuare toată expertiza acumulată în cei 20 de ani de experiență ai CITR”, susține Adrian Lotrean, Senior Partner CITR.

Între prioritățile strategiei de reorganizare elaborate de CITR, care continuă măsurile aplicate în Hidroserv, intră obținerea de resurse financiare provenite din încasarea creanțelor comerciale, eșalonarea creanțelor, precum și restructurarea financiară și operațională a societății.

Următorii pași după depunerea Planului de reorganizare la Tribunalul București sunt convocarea Adunării creditorilor în vederea aprobării planului de reorganizare, astfel ca la următorul termen de judecată fixat pe 24 iunie, Hidroserv să poată primi confirmarea planului de reorganizare și să înceapă implementarea planului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *