Acasă » Regenerabile » Ciprian Bodiu, Parapet: Obiectivul UE de eficiență energetică este „foarte ambițios”

Ciprian Bodiu, Parapet: Obiectivul UE de eficiență energetică este „foarte ambițios”

19 iunie 2024
Agrovoltaic
energynomics

Obiectivul UE de eficiență energetică este „foarte ambițios” și, deși toată lumea încearcă să îl atingă, apariția unor obstacole este greu de evitat, a declarat Ciprian Bodiu, Head of Sales la Parapet.

„Țelul european de eficiență energetică este foarte ambițios și toată lumea își dorește să îl atingă. Dar este normal ca pe acest drum să întâlnim și obstacole”, a spus el, cu ocazia conferinței Abordare regională: Chișinău 2024, organizate de Energynomics.

Parapet a participat la construcția a 1 GW de unități de producție de energie regenerabilă care utilizează panouri solare, la nivel european. Compania operează în principal în Germania, iar aproximativ 20% din centralele sale electrice sunt situate în România.

La nivel local, portofoliul Parapet include peste 250 de centrale electrice mixte sau fotovoltaice instalate, proiecte la cheie sau în diferite stadii ale lucrării, având o putere instalată totală ce depășește 1 GWp. Parcurile fotovoltaice construite de Parapet produc, în total, o medie de aproximativ 1.200 GWh/an, evitând emiterea în atmosferă a aproximativ un milion de tone de CO2 anual.

Conferința Abordare Regională Chișinău a fost organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: Boglight Gaz Moldova, Elektra Renewable Support, Parapet GmbH, Siemens Energy, Simtel Team, SolaX Power, Transgaz, Waldevar Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *