Acasă » Petrol și Gaze » Ciga Energy Epic și RomCapital Invest asigură consultanța pentru o centrală de 295 MW pe gaze la Craiova

Ciga Energy Epic și RomCapital Invest asigură consultanța pentru o centrală de 295 MW pe gaze la Craiova

21 februarie 2024
Electricitate
energynomics

Ciga Energy Epic, companie membră a holdingului RomCapital Invest (RCI), a încheiat un parteneriat cu Electrocentrale Craiova SA (CCGT Craiova) pentru furnizarea de servicii de consultanță de tip Owner’s Engineer pentru construcția unei centrale electrice cu funcționare pe bază de gaz natural cu o putere de 295 MW, în Craiova. Consorțiul include companiile Ciga Energy Epic SA (partener principal), RomCapital Invest SA, SS&A Power Consultancy AG, SS&A Power Consultancy doo și Compania de Consultanță în Energie și Mediu SA (ca subcontractant).

În primă fază vor fi realizate activitățile pregătitoare pentru demararea lucrărilor, inclusiv analiza și optimizarea Studiului de Fezabilitate, precum și pregătirea documentelor de achiziție pentru selectarea contractorului EPC. Etapa a II-a va include servicii de implementare, precum analiza și aprobarea documentației tehnice, pregătirea Manualului de supraveghere și furnizarea de servicii de supraveghere și management de proiect. Faza a III-a va acoperi serviciile din faza de garanție, inclusiv asistența în perioada de garanție a centralei electrice pe gaz natural.

Valoarea estimată a contractului este de 13,24 milioane de lei, iar durata de implementare 60 de luni.

Potrivit Caietului de sarcini, noul grup energetic va include un ciclu combinat cu turbină pe gaze – abur (CCGT) pentru producerea de energie electrică, împreună cu sistemele și instalațiile auxiliare necesare funcționarii în condiții de siguranță. Instalația va fi constituită din două turbine de gaze, doua cazane recuperatoare cu recuperarea căldurii sub forma de abur și o turbina cu abur.

Turbina cu gaze va avea o putere instalată de 95 MWe, iar cea cu abur, cu condensație, de circa 105 MWe. Noul bloc energetic va avea o putere electrica brută de circa 300 MWe.

Valoarea investiției în noul grup energetic este de 1,28 miliarde lei, iar data estimată pentru punerea în funcțiune este anul 2026.

 

Despre Ciga Energy Epic

Ciga Energy Epic, membră a holdingului de companii RCI, este un furnizor dinamic de servicii de inginerie, care oferă o suită completă de soluții adaptate pentru a satisface nevoile diverse ale clienților. Specializați în proiecte energetice de mari dimensiuni, ei acoperă un spectru larg, de la proiecte clasice de generare a energiei, la surse regenerabile de ultimă generație, cum ar fi energia solară, eoliană și hidrogenul.

 

Despre RCI Holding

RCI Holding, un conglomerat de 17 companii fondat în anul 2000 și cu sediul în București, România, este un jucător important pe piețele de inginerie, tehnologie, finanțe și energie. Cu peste 250 de angajați permanenți și 500 de colaboratori, holdingul operează prin intermediul filialelor din Atena, Grecia, și Chișinău, Republica Moldova. Holdingul a livrat cu succes peste 2.500 de proiecte implementate, gestionând o valoare a investițiilor de peste 16 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *