Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Chimcomplex şi White Tiger au făcut oferte de peste 100 mil. euro pentru Oltchim

Chimcomplex şi White Tiger au făcut oferte de peste 100 mil. euro pentru Oltchim

4 august 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Ofertele Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza) şi ale fondului de investiţii White Tiger sunt luate în calcul prioritar pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, conform unor surse apropiate negocierilor.

”Două firme, Chimcomplex şi White Tiger, au depus ofertă pentru mai multe grupe de active, iar toţi ceilalţi licitează pentru câte un pachet de active. Ofertele celor două companii pentru activele Oltchim pe care vor să le cumpere depăşesc 100 milioane de euro, fiecare. Acum se poartă negocieri cu cei care au depus oferte, se analizează ofertele”, a precizat o sursă avizată, pentru News.ro. Contactat de News.ro, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, spune că până la jumătatea lunii septembrie speră să fie desemnat câştigătorul licitaţiei.

”Noi încercăm să accelerăm procesul. Aşteptăm poziţia oficială a Comisiei Europene, dacă este vorba de discontinuitate economică sau nu”, a spus Piperea. Acesta afirmă că, în cazul în care Comisia Europeană consideră că este vorba de un ajutor de stat, atunci acesta nu va fi pus în sarcina cumpărătorului, ci rămâne la vânzător. ”Sperăm să convingem Comisia Europeană că nu e vorba de ajutor de stat”, a mai spus Piperea.

Pentru cumpărarea de active ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, au fost depuse în total nouă oferte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *