Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Chevron reia pentru a treia oară lucrările la Pungeşti

Chevron reia pentru a treia oară lucrările la Pungeşti

9 decembrie 2013
Explorare și producție
energynomics

Chevron a reluat duminică dimineaţă lucrările pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor din șist din România în Siliştea, județul Vaslui. Conform Ziarului Financiar, angajaţii companiei americane se vor ocupa iniţial de reîngrădirea celor 20.000 de metri pătraţi de teren concesionaţi, lucrare necesară după ce protestele de sâmbătă s-au soldat şi cu distrugerea gardului împrejmuitor al proprietăţii. Jandarmii au fost din nou prezenţi în jurul perimetrului, iar pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni s-au instituit filtre pentru a legitima toate persoanele care circulau în zonă.

Suspendarea lucrărilor avusese loc cu mai puţin de 24 de ore în urmă, sâmbătă, după ce protestele localnicilor, ajutaţi şi de oameni veniţi din alte oraşe, au degenerat în confruntări violente cu jandarmii. Aceştia au fost obligaţi să ia măsuri de siguranţă suplimentare, precum instituirea unui cordon pe drumul spre comună pentru a nu se mai cataliza mulţimi suplimentare de protestatari.

Conform informaţiilor din presa centrală şi locală, protestele care au dus la a doua suspendare a lucrărilor au început paşnic sâmbătâ, când în jur de 400 de persoane s-au strâns pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, în apropierea terenului concesionat Chevron. 300 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a pre¬veni accesul protestatarilor pe terenul Chevron.

Ulterior, jandarmii şi protestatarii s-au angajat în confruntări fizice iar compania a luat decizia de întrerupere a activităţii. În paralel cu protestele locale din Pungeşti, circa 100 de persoane au participat la o manifestaţie în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în semn de solidaritate cu protestatarii din Pungeşti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *