Acasă » Termo » CET Arad intră în insolvență cu datorii de 108 milioane de lei

CET Arad intră în insolvență cu datorii de 108 milioane de lei

19 iunie 2018
Cogenerare
energynomics

Directorul CET Arad, Robert Maloș, a anunțat într-o conferință de presă că centrala termică a orașului a intrat în insolvență și pregătește un plan de reorganizare care să permită plata datoriilor într-un interval de câțiva ani, fără a fi afectate livrările de energie termică pentru populație.

Potrivit aradon.ro, principalii creditori ai CET Arad sunt CFR (13,5 milioane de lei datorie principală și peste 37 de milioane datorie de penalități), la E.ON Gaz (o datorie istorică, neplătită de peste trei ani) și încă un furnizor de gaze (21 milioane de lei).

La rândul său, primarul Gheorghe Falcă au acuzat lipsa de implicare din ultimii ani a guvernului în chestiunea CET. „În 2010-2011 Guvernul României și-a plătit partea pentru funcționarea acestei centrale termice: peste 110 milioane de lei. În următorii șase ani: în 2012 zero, în 2013 zero, în 2015 zero. Deci în șase ani, doar 28 de milioane de lei, ceea ce confirmă decalajul pe care îl are astăzi CET-ul. Vorbim de perioada în care CET funcționa pe cărbune, în care CET își transporta cărbunele cu cei de la CFR Marfă și prima trecere de la cărbune la gaz, când am avut prima companie de gaz” – a declarat primarul citat de aradon.ro.

Un comentariu la „CET Arad intră în insolvență cu datorii de 108 milioane de lei”

  1. Un mincinos primarul Aradului. Cet-ul e al primăriei, sau zbătut să îl preiei de la Guvern cu mulți ani în urmă. Acuma dau vina pe guvern. Vina e in totalitate a lor că sa ajuns in situația asta. Acest primar nu a făcut nimic doar împroașcă cu noroi în toți. Cet-ul la distrus, pasajele începute de 7 ani nici acum nu sunt gata.a distrus doua stadioane istorice. Unul pe care sa jucat primul meci oficial din Romania. Rușine mincinosule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *