Acasă » Petrol și Gaze » CEO-ul OMV estimează că schimbul de active cu Gazprom va avea loc spre sfârșitul anului 2018

CEO-ul OMV estimează că schimbul de active cu Gazprom va avea loc spre sfârșitul anului 2018

29 noiembrie 2017
Explorare și producție
energynomics

Directorul executiv al grupului energetic OMV a declarat marți că se așteaptă ca schimbul de active planificat cu Gazprom ar putea să aibă loc spre sfârșitul anului 2018.

Gazprom și OMV au semnat un acord la sfârșitul anului 2016 pentru a face schimb de active, austriecii urmând să cedeze un pachet de 38,5% din subsidiara lor norvegiană pentru o participație de 25% într-un câmp gazeifer deținut de ruși, la Urengoy, un pas crucial pentru OMV în a-și reduce costurile și a-și asigura rezerve noi de gaz.

La acea dată, OMV a declarat că acordul s-ar putea implementa mai devreme de finalul anului viitor. Însă OMV și Gazprom au negociat chestiuni de guvernanță corporativă, care reprezintă o condiție prealabilă pentru depunerea cererilor de aprobare către autoritățile de reglementare ruse și norvegiene.

Deși exista un plan anterior pentru depunerea actelor în vara anului 2017, acesta nu s-a materializat. OMV a declarat că alegerile parlamentare din Norvegia din septembrie au fost un motiv pentru întârziere, potrivit Reuters.

„Ne așteptăm să închidem proiectul la sfârșitul anului viitor”, a declarat CEO-ul OMV, Rainer Seele, reporterilor în cadrul unui eveniment, adăugând că discuțiile pe probleme guvernare au decurs bine.

„Sperăm să reușim cumva să ne descurcăm pentru timpul pierdut din cauza (așteptării) înmânării documentelor”.

În 2016, Gazprom a declarat că Norvegia ar putea împiedica achiziționarea unei participații mai mari de 25% în holdingul norvegian al OMV.

Gazprom rivalizează cu Statoil din Norvegia în furnizarea de gaze către Europa de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *