Acasă » Termo » Minerit » CEH trimite în şomaj tehnic 600 de angajați

CEH trimite în şomaj tehnic 600 de angajați

5 februarie 2016
Minerit
energynomics

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vrea să trimită în şomaj tehnic de din 8 februarie aproximativ 600 de angajați categorizați ca personal TESA (Tehnic, Economic, Socio-Adminitrativ) şi din activitățile indirect productive, a declarat vicepreşedintele Sindicatului „Muntele”, Cristian Iştoc. Conducerea CEH susține că această decizie va ajuta la diminuarea costurilor lunare cu 1,2 milioane de lei.

Personalul TESA ar urma să rămână acasă, prin rotaţie, timp de 10 zile, iar angajaţii cu statutul de indirect productiv nu vor merge la serviciu timp de cinci zile, în urma unui grafic ce urmează să fie stabilit. Pentru perioada în care nu vor merge la muncă, angajaţii în cauză vor fi plătiţi cu 75% din salariu, subloniază Agerpres.

“În ceea ce priveşte situaţia de la termocentrala Mintia, Sindicatul Muntele nu a fost consultat de către directorul acesteia. Apreciez că nu s-a făcut o analiză obiectivă a stării de lucruri de la termocentrala Mintia”, a afirmat Cristian Iştoc.

„Am cerut demisia conducerii CEH pentru că aceste măsuri sunt discriminatorii. Chiar dacă ei ne spun că se va aplica doar la TESA şi personalul indirect productiv, noi suntem siguri că vor fi afectaţi şi minerii. Nu poate minerul să scoată cărbunele afară fără omul care lucrează la suprafaţă”, a completat lider de sindicat de la exploatarea Lonea, Dorin Păduraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *