Acasă » Electricitate » CE Oltenia se menține pe locul secund în topul producătorilor de energie din România

CE Oltenia se menține pe locul secund în topul producătorilor de energie din România

14 ianuarie 2020
Cogenerare
Bogdan Tudorache

În anul 2019, CE Oltenia a produs aproximativ 12,4 TWh și a livrat în sistemul energetic național (SEN) peste 11 TWh, acoperind o cotă de piață de aproximativ 22%, iar în perioadele din an cu hidraulicitate și intensitate a vântului scăzute a atins o cotă de piață de peste 30%, menținându-se pe locul al doilea în topul producătorilor de energie din România. În anul 2019, CE Oltenia a funcționat în medie cu 7 grupuri energetice, a anunțat compania, pe site-ul propriu.

Compania a participat la toate licitațiile organizate de Operatorul de Transport și Sistem – Transelectrica pentru servicii tehnologice de sistem, furnizând către acesta cca 1.6 TWh rezervă de reglaj secundar, rezervă terțiară rapidă și rezervă terțiară lentă, contribuind astfel în mod esențial la siguranță și securitatea Sistemului Energetic Național.

De la înființarea companiei până în prezent, Complexul Energetic Oltenia a produs peste 112 TWh energie electrică pe baza de cărbune, reprezentând cu aproximație echivalentul consumului total de energie electrică al României timp de doi ani.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *