Acasă » Electricitate » Cartel Alfa vrea tranzacţionarea pe bursă a întregii cantităţi de gaz produse în România

Cartel Alfa vrea tranzacţionarea pe bursă a întregii cantităţi de gaz produse în România

10 martie 2017
Consumatori
energynomics

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa susţine demersul Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor de modificare a OUG 64/2016 și vrea tranzacţionarea întregii cantităţi de gaz produse în România în mod transparent şi nediscriminatoriu, pe bursă, iar pentru populaţie să se păstreze reglementările tarifare până în anul 2021, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

Potrivit Cartel Alfa, ”România este unul dintre marii producători de gaze naturale din UE şi nu există nicio obligaţie de a creşte preţurile, ci doar obligaţia de a realiza interconectarea cu celelalte ţări din UE şi de a avea mecanisme transparente de stabilire a preţului gazului“.

”Adoptarea OUG 64/2016 în forma propusă de guvern va genera efecte negative, atât în mediul privat de afaceri, cât şi asupra populaţiei. Solicitarea partenerilor sociali se referă la gazul provenit din producție internă, astfel în viziunea lor, acesta trebuie să fie tranzacţionat pe bursă în aşa fel încât preţul să se formeze pe baza cererii şi a ofertei”, se arată în comunicat.

 ”Vânzarea directă pentru consumatorii industriali, prin contracte bilaterale, aşa cum solicită reprezentanţii producătorilor de gaz şi ai distribuitorilor, va crea premisele pentru speculaţii şi monopol”, au afirmat reprezentanții organizației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *