Acasă » Electricitate » Carlo Pignoloni este noul country manager al Enel în România

Carlo Pignoloni este noul country manager al Enel în România

22 august 2019
Distribuţie
Bogdan Tudorache

Enel anunță că, începând de astăzi, Carlo Pignoloni, manager al operațiunilor Enel Green Power în Italia, va prelua funcția de country manager al Enel România, înlocuindu-l pe Georgios Stassis, care a părăsit Grupul Enel pentru a prelua conducerea companiei de utilități Power Public Corporation din Grecia.

„Ne bucurăm să îl avem pe Carlo Pignoloni în funcția de country manager al operațiunilor Enel din România. Cunoștințele lui despre ariile tradiționale de business, împreună cu experiența sa din domeniul energiei regenerabile arată că este candidatul ideal pentru această funcție. Atât în numele meu, cât și în numele întregului Grup Enel, doresc să îi transmit lui Georgios Stassis mulțumiri și aprecieri pentru activitatea excelentă pe care a desfășurat-o de-a lungul anilor. Îi dorim toate cele bune în noul și provocatorul său rol,” spune Simone Mori, șeful Afacerilor Europene și Euro-Mediterraneene în cadrul Grupului Enel.

Carlo Pignoloni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano și s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziții în arii diferite de business ale Grupului. Carlo nu este la prima experiență în România, întrucât a condus în perioada 2008-2011 operațiunile locale ale Enel Green Power.

Georgios Stassis, care a condus operațiunile Enel în România începând cu anul 2016, a fost numit recent CEO și Chairman al companiei Power Public Corporation (PPC), cea mai mare companie de utilități din Grecia, deținută de stat.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.