Acasă » Electricitate » Capitalizarea bursieră a grupului Enel a depășit nivelul-record de 90 mld. euro

Capitalizarea bursieră a grupului Enel a depășit nivelul-record de 90 mld. euro

7 ianuarie 2021
Electricitate
Energynomics

Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră, trecând pragul de 90 de miliarde de euro și confirmând poziția companiei în fruntea bursei italiene și în topul companiilor de utilități din Europa, a anunțat compania. Atingerea acestui record a fost posibilă datorită succesului modelului de business sustenabil și integrat, model adoptat pentru prima dată în 2015, ce a permis Grupului să beneficieze de oportunitățile legate de tranziția energetică.

La finele lunii noiembrie, Enel a anunţat investiţii totale de 190 de miliarde de euro până în 2030, îndreptate în special către procesul de decarbonizare şi electrificare a consumului.

„După un deceniu de transformări majore, Grupul plasează în centrul strategiei sale accelerarea tranziţiei energetice, alături de o dezvoltare durabilă şi profitabilă pentru a crea valoare în comun cu toţi stakeholderii şi randamente atractive pentru acţionari. EBITDA din activităţi curente la nivel de Grup este estimată să urce cu o rată anuală compusă – Compounded Annual Growth Rate (CAGR) – de 5%, în timp ce profitul net din activităţi curente se aşteaptă să urce cu o rată CAGR de 6% – 7% între 2020 şi 2030”.

Grupul se aşteaptă să mobilizeze investiţii de 190 de miliarde de euro în perioada 2021-2030, stimulând decarbonizarea, electrificarea consumului, precum şi activităţile de business de tip platformă pentru a crea valoare sustenabilă împărţită între toţi stakeholderii şi profitabilitate pe termen mediu şi lung.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *