Acasă » Regenerabile » Capacitatea regenerabilă din Regatul Unit depășește pentru prima dată combustibilii fosili

Capacitatea regenerabilă din Regatul Unit depășește pentru prima dată combustibilii fosili

7 noiembrie 2018
Biomasă
energynomics

Capacitatea energiilor regenerabile a depășit pentru prima dată combustibilii fosili în Marea Britanie, într-un punct de referință pentru care experții consideră că ar fi fost de neconceput cu câțiva ani în urmă.

În ultimii cinci ani, cantitatea de energie regenerabilă s-a triplat, în timp ce combustibilii fosili au scăzut cu o treime, deoarece centralele electrice au ajuns la sfârșitul vieții lor sau au devenit neeconomice.

Adevărul este că, între iulie și septembrie, capacitatea din energie eoliană, solară, biomasă și hidroenergie a ajuns la 41,9 gigawați, depășind capacitatea de 41,2 GW a centralelor electrice pe bază de cărbune, gaze și petrol, potrivit The Guardian.com.

Imperial College din Londra, care a prelucrat cifrele, a declarat că rata la care au fost construite surse regenerabile în ultimii ani a fost mai mare decât „linia de gaz” din anii 1990.

Dr. Iain Staffell, care a efectuat cercetarea, a declarat: „Sistemul energetic al Marii Britanii încet, dar sigur, se îndepărtează de combustibilii fosili, iar acest trimestru a văzut o piatră de hotar importantă din această călătorie”.

Cu toate acestea, cantitatea de energie din combustibili fosili a fost mai mare pe parcursul trimestrului, cifrându-se la aproximativ 40% din producția de energie electrică, comparativ cu 28% pentru sursele regenerabile.

În total, 57% din producția de energie electrică a beneficiat de emisii reduse de carbon în decursul perioadei, produse fie de centrale regenerabile, fie de centrale nucleare.

În ceea ce privește capacitatea instalată, vântul este cea mai mare sursă de energie regenerabilă, cu peste 20GW, urmată de solar. Biomasa este a treia sursă.

În ultimul an, capacitatea cărbunelui a scăzut cu un sfert, iar în Marea Britanie au rămas doar șase unități pe cărbune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *