Acasă » Regenerabile » Capacitatea instalată de energie eoliană offshore din Europa va creşte de aproape cinci ori în 10 ani

Capacitatea instalată de energie eoliană offshore din Europa va creşte de aproape cinci ori în 10 ani

7 iunie 2017
Eolian
energynomics

Germania, Belgia şi Danemarca s-au alăturat celor 25 de companii care sprijină angajamentul de a majora de aproape cinci ori, în următorul deceniu, capacitatea instalată de energie eoliană offshore din Europa, transmite Reuters.

Declaraţia comună, semnată de miniştrii Energiei din cele trei ţări şi de firma Dong Energy şi Siemens Gamesa, cel mai mare producător de turbine eoliene din lume, prevede ca statele şi firmele să lucreze împreună pentru a livra în Europa 60 de gigawaţi sau cel puţin 4 gigawați / an, energie eoliană offshore până în anul 2020.

”Principalele companii şi oficiali guvernamentali au adoptat următorul pas al angajamentului lor de a coopera în vederea majorării capacităţii instalate de energie eoliană offshore”, a afirmat Giles Dickson, directorul grupului industrial WindEurope.

În prezent, Europa are o capacitate instalată de energie eoliană offshore de aproximativ 13 gigawați, dar se aşteaptă la o majorare a acestei cantităţi în urma scăderii costurilor cât și în urma majorării cererii de turbine eoliene, în condiţiile în care statele preferă energia regenerabilă pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor.

Obiectivul Uniunii Europene este ca, până în anul 2020, ponderea energiei obţinute din surse regenerabile în consumul final să ajungă la 20%.

Potrivit unui raport publicat de WindEurope arată că 25% din cererea de energie din UE ar putea fi îndeplinită prin energie eoliană offshore, la un cost mediu de 54 de euro / megawați pe oră, în cele mai bune locaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *