Acasă » Electricitate » Distribuţie » Canicula creşte consumul de energie electrică

Canicula creşte consumul de energie electrică

14 august 2014
Distribuţie
energynomics

Consumul național de electricitate ar putea crește în zilele următoare, ca urmare a caniculei, însă sistemul energetic național dispune de mai multe centrale de rezervă care pot fi pornite în caz de necesitate, a declarat pentru Agerpres Octavian Lohan, membru al Directorarului Transelectrica.

“Până acum nu s-a înregistrat o creștere spectaculoasă a consumului național de energie. Față de ieri (luni — n.r.), avem o creștere de puțin peste 100 de MW, ceea ce nu este mult”, a spus Lohan.

Potrivit acestuia, marți la ora 14,45, consumul de energie al țării era de 7.018 MW, față de 6.900 MW, cât a fost luni. În schimb, pentru zilele următoare este așteptat un consum mai ridicat de energie, însă sistemul este pregătit să suplimenteze producția.

“Avem grupuri de rezervă care acum sunt oprite și pot fi pornite în caz de necesitate. Sunt grupuri de câte 70 de MW la centralele de la Rovinari, Turceni și Ișalnița, plus cele hidro”, a arătat Lohan.

ANM a emis, luni, o informare de caniculă, valabilă începând de marți și până joi, la nivelul întregii țări. Astfel, în intervalul 12-14 august, valul de căldură se va intensifica treptat în toată țara, iar vremea va fi călduroasă.

În zonele de câmpie și de podiș va fi caniculă, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista până la sfârșitul săptămânii, iar în funcție de evoluția și intensitatea sa, vor actualiza informarea emisă luni.

De asemenea, la nivelul următoarelor două săptămâni (11-23 august 2014), regimul termic se anunță unul canicular până joi-vineri, cu temperaturi ce vor atinge și 35 de grade Celsius în zonele de câmpie.

Începând din 14 august, meteorologii estimează instabilitate atmosferică și o răcire treptată a vremii, cu episoade de ploi slabe, dar și importante cantitativ, până pe 20 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *