Acasă » Regenerabile » Canadienii de la Grasshopper Energy ar putea dezvolta proiecte solare de un miliard de dolari în România

Canadienii de la Grasshopper Energy ar putea dezvolta proiecte solare de un miliard de dolari în România

30 noiembrie 2021
Regenerabile
energynomics

Producătorul canadian de energie din surse regenerabile Grasshopper Energy se extinde în România, printr-un parteneriat cu prințul Ștefan Sturdza, fiul afaceristului și fostului tenisman român Dimitrie Sturzda, scrie Profit.ro. Acordul vizează construcția de parcuri solare cu o capacitate de până la 1GW în România și presupune investiții de 1 miliard de dolari până în 2030.

Fondat în 2007, Grasshopper Energy dezvoltă și investește în parcuri solare, având active de 1,8 miliarde de dolari și proiecte în curs de dezvoltare în valoare de 6,5 miliarde de dolari.

Acordul cu prințul Sturdza este prezentat ca urmând să ajute România să își atingă obiectivul de a genera ecologic aproape 31% din necesarul total de energie.

România își propune să își mărească capacitatea de energie regenerabilă cu 7 GW până în 2030, pentru a putea atinge ținta fixată pentru producția de energie din surse regenerabile, de 30,7% din necesarul total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *