Acasă » Petrol și Gaze » Camelia Ene: Grupul MOL va investi 1 miliard USD în următorii cinci ani

Camelia Ene: Grupul MOL va investi 1 miliard USD în următorii cinci ani

25 februarie 2021
Explorare și producție
Energynomics

Bogdan Tudorache

Grupul MOL va investi 1 miliard USD în următorii cinci ani, ca urmare a conturării unei noi strategii pe termen mediu, Shape Tomorrow, a spus Camelia Ene, CEO, MOL România. Strategia actualizată a Grupului MOL 2030+ „Shape Tomorrow” se concentrează pe reducerea emisiilor de CO2, eficiență și economie circulară.

”Această nouă strategie a fost anunțată astăzi. MOL Group a lansat Shape Tomorrow 2030, care este o nouă strategie, revizuită, integrată cu o nouă strategie de sustenabilitate. Viziunea Grupului MOL este de a fi un actor-cheie în economia circulară, cu emisii scăzute de carbon, în regiune, și ne dorim să fim o companie cu un grad înalt de eficiență, care oferă materii prime sustenabile”, a spus Camelia Ene.

”Cu siguranță vom veni cu acțiuni concrete de implementare a acestei strategii și în România”, a adăugat ea.

MOL și-a dezvoltat foarte mult rețeaua, care a ajuns în prezent la 243 de stații. ”Am investit foarte mult în dezvoltarea sistemului nostru logistic, iar în prezent avem două depozite de carburant și un terminal GPL. Am investit mult și în dezvoltarea segmentului de stații de încărcare electrice…În perspectiva a ceea ce urmează să se întâmple, putem spune că această tranziție va fi de durată și toți jucătorii vor trebui să se adapteze și să se transforme. Noi am început deja acest lucru”, a adăugat Camelia Ene.

MOL va genera suficient flux de numerar operațional în 2021-25 – cu o creștere a EBITDA de la 2,3 miliarde USD în 2021 la 2,6 miliarde USD până în 2025 – pentru a acoperi cheltuielile de capital planificate, cel puțin 3,5 miliarde USD CAPEX strategic, incluzând 1 miliard USD investiții noi în economia circulară cu emisii reduse de carbon, precum și dividende într-un cuantum stabil, a anunțat compania.

În conformitate cu noua strategie, MOL își va reduce emisiile la nivel de grup cu 30% până în 2030, va face atât E&P, cât și segmentul de Consumer Services neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. MOL dorește să-și crească în mod semnificativ investițiile prietenoase cu mediul, aliniate la taxonomia Uniunii Europene, ce vor depăși cu 50% cheltuielile totale de capital până în 2030 și se vor apropia de 100% până în 2050 sau înainte de acest termen.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *