Acasă » Electricitate » C. Popescu: Grupul Electrica va susţine tot ce înseamnă tehnologie verde

C. Popescu: Grupul Electrica va susţine tot ce înseamnă tehnologie verde

3 iunie 2020
Distribuţie
Energynomics

Grupul Electrica va susţine tot ce înseamnă tehnologie verde, iar România poate să joace o carte foarte importantă în această regiune, a declarat marţi Corina Popescu, CEO Electrica, potrivit News.ro.

”Grupul Electrica va susţine tot ce înseamnă tehnologie green. Eu cred că România poate să joace o carte foarte importantă în această regiune dacă înţelege că viitorul este green şi dacă încearcă să găsească alternative pentru acele zone care sunt afectate. Green este cartea pe care trebuie sa o jucam”, a precizat Popescu.

În luna martie, a fost aprobată fuziunea celor două companii de servicii din grup, în aşa fel încât pentru core business-ul de azi să existe trei direcţii principale: furnizare, distribuţie şi servicii. ”Toată lumea o să întrebe de ce le fuzionăm şi nu le lăsăm aşa cum sunt. Şi eu o să răspund cu o întrebare: Oare de ce CEZ a fuzionat companiile la ei acasă, în Cehia? Oare de ce Enel a fuzionat companiile la ei acasă? Pentru că sunt o serie de sinergii care practic servesc proiectului de optimizare a portofoliului”, a precizat Corina Popescu.

De asemenea, Electrica a aprobat anul trecut stategia pentru următorii cinci ani, care se axează pe optimizarea activităţii la nivelul a ceea ce companiile din grup fac în prezent şi de creştere anorganică, adică evaluează proiecte din arii de proiecte care azi nu sunt business de bază. ”Ca să poţi să creşti anorganic, trebuie să consolidezi ce ai. Cu criza aceasta care a venit, şi noi trebuie să ne eficientizăm cumva rapid. Anul trecut am aprobat strategia, acum am trecut la planurile de implementare”, a mai afirmat ea.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *