Acasă » Petrol și Gaze » Bulgaria și România dublează cu un fir de rezervă conducta subacvatică

Bulgaria și România dublează cu un fir de rezervă conducta subacvatică

1 iunie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Bulgaria și România vor dubla gazoductul care interconectează sistemele de transport de gaze ale celor țări pe sub Dunăre printr-un fir de rezervă, informează Bulgartransgas, operatorul sistemului de transport din Bulgaria, scrie Agerpres. Transgaz și operatorul bulgar au semnat luni contractul pentru conducta suplimentară.

La începutul lunii aprilie, Bulgartransgas şi Transgaz au semnat, la Sofia, un contract cu firma austriacă Habau PPS Pipeline Systems SRL, pentru construcţia secţiunii subacvatice a interconectorului de gaze dintre Bulgaria şi România. Deocamdată, această porțiune nu este finalizată. Compania austriacă este asociată și în proiectul firului de rezervă, contractor fiind Inspet.

Conducta principală ar urma să fie operaţională la mijlocul acestei veri, iar conducta de rezervă trebuie finalizată la 214 de zile de la demararea lucrărilor pe teritoriul celor două ţări. Conducta va avea o lungime de 2,1 kilometri şi o capacitate anuală maximă de 1,5 miliarde metri de cubi.

Termenul iniţial de finalizare a construcţiei gazoductului dintre România şi Bulgaria era iunie 2013, însă finalizarea a fost întârziată de problemele tehnice întâmpinate la construcţia secţiunii subacvatice a gazoductului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *