Acasă » Regenerabile » BSOG, Carlyle și BERD investesc într-o nouă rețea de centrale de biogaz în România

BSOG, Carlyle și BERD investesc într-o nouă rețea de centrale de biogaz în România

30 mai 2024
Biomasă
energynomics

Black Sea Oil & Gas (BSOG), împreună cu acționarii săi, firma globală de investiții Carlyle şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), anunță lansarea BSOG Energy, o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România.

BSOG Energy va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minim 15 MW. Carlyle și BERD s-au angajat să susțină activitățile de dezvoltare ale BSOG Energy și să lucreze ȋmpreună pentru extinderea noii companii.

Misiunea inițială a BSOG a fost de a contribui la securitatea și accesibilitatea energetică a României prin livrarea gazelor produse pe plan intern, dedicate consumatorilor români. Prin lansarea BSOG Energy, BSOG intenționează să joace un rol semnificativ în tranziția energetică europeană, precum și să accelereze dezvoltarea sectorului românesc al energiilor regenerabile.

Biogazul rezultă din prelucrarea industrială prin digestie anaerobă a reziduurilor agricole și altor deșeuri organice cum ar fi gunoiul de grajd, paie si deșeuri alimentare. Emisiile nete de dioxid de carbon generate sunt semnificativ mai mici, sau în unele cazuri negative, în comparație cu metanul de origine fosilă.

Din aceste motive, este de aşteptat ca biogazul să joace un rol critic în atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Se estimează că cererea de biogaz va crește cu 20% pe an în acest deceniu, determinată de politicile de sprijin și de structurile de stimulare ale Uniunii Europene.

Având în vedere dimensiunea sectorului său agricol, România dispune de cantități substanțiale de deșeuri agricole care rămân neutilizate. Prin valorificarea acestei resurse naturale și promovarea unor politici publice de sprijin care facilitează investițiile ȋn sectorul privat și subvențiile din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene, România are potențialul de a deveni lider în materie de biogaz în Europa.

“În parteneriat cu acționarii noştri, Carlyle și BERD, prin ȋnființarea BSOG Energy extindem portofoliul nostru de afaceri din România cu o nouă companie activă ȋn dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă. Biogazul joaca un rol important ȋn tranziția energetică, eliminând impactul semnificativ al poluării reprezentate de evacuarea deșeurilor organice pe terenuri și depozite de deșeuri, și, în același timp, oferă reduceri substanțiale ale emisiilor de gaze cu efect de seră prin transformarea metanului produs în mod natural într-un combustibil utilizabil, produs la nivel național”, a spus Mark Beacom, CEO BSOG si Director General al BSOG Energy.

“România are un potențial semnificativ în industria biogazului, dar puține dezvoltări ȋn domeniu până în prezent. Prin aducerea de materii prime, proiectare, achiziție și expertiză în materie de credite verzi și prin combinarea cu expertiza BSOG de a implementa proiecte în România, considerăm că BSOG Energy este bine poziționată pentru a crea o platformă ce se poate replica cu succes cu scopul de a livra biogaz ȋn regiune. Un sector puternic de biogaz al României are potențialul de a creşte producția locală de gaze cu zero emisii de CO2, transformând deşeurile agricole ȋn noi venituri pentru sectorul agricol precum şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă”, a adăugat el.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *