Acasă » Petrol și Gaze » BRM: Prețul gazelor naturale scade sub nivelul reglementat, la minimul ultimelor șase luni

BRM: Prețul gazelor naturale scade sub nivelul reglementat, la minimul ultimelor șase luni

21 octombrie 2019
Explorare și producție
energynomics

Piața SPOT a gazelor naturale din România operată de BRM a înregistrat cel mai redus preț al ultimelor 6 luni, respectiv 67 lei/MWh, arată un comunicat de presă al operatorului pieței de mărfuri. Astfel, prețul pe piața spot al gazelor naturale a scăzut sub prețul reglementat de 68 de lei, în linie cu evoluția descrescătoare din ultima perioadă.

Potrivit BRM, în data de 20 octombrie s-au tranzacționat 300 MWh la prețul de 67 de lei pe piața intrazilnică, iar la un total de 990 de MWh tranzacționat pe această piață a rezultat un preț mediu ponderat de 68,12 lei

Cantitatea totală tranzacționată pe 20 octombrie în piețele SPOT ale BRM au fost de 990 de MWh pe piața intrazilnică, respectiv 2.074,6 MWh pe piața pentru ziua următoare.

În data de 20 octombrie 2019, prețurile medii ponderate pentru ziua următoare (78,65 lei/MWh) și intraday (68,12 lei/MWh) au fost sub 80 de lei/MWh, înregistrând de asemenea o tendință de scădere.

În urma introducerii prețului reglementat la gaze de 68 de lei/MWh, prin OUG 114/2018 și reglementările secundare subsecvente, atât furnizorii, cât și producătorii au preferat să înmagazineze o parte considerabilă din gazele din producția internă, în așteptarea unui preț mai bun pentru sezonul rece, precizează BRM în comunicatul transmis presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *