Acasă » Termo » Cogenerare » Boza: Nu a existat niciun prejudiciu, e vorba de un document vechi, semnat de doar unul din cei patru experți, contestat prin plângere penală

Boza: Nu a existat niciun prejudiciu, e vorba de un document vechi, semnat de doar unul din cei patru experți, contestat prin plângere penală

29 ianuarie 2020
Cogenerare
energynomics

Bogdan Tudorache

Sorin Boza, demis din funcția de președinte al Directoratului CE Oltenia, a declarat pentru energynomics.ro că nu va contesta decizia Consiliului de Supraveghere și că va rămâne în componența Directoratului companiei până la încheierea mandatului, în luna octombrie.

Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia a decis luni, 27 ianuarie, înlocuirea din funcție a președintelui directoratului ”din cauza prejudiciilor aduse companiei și a faptului că nu a fost selectat în mod legal”, conform declarațiilor ministrului Economie și Energiei (MEEMA), Virgil Popescu, citate de Agerpres.

Ministrul a făcut referire la prejudicii în valoare de peste 600 de milioane de lei, pe care Boza le contestă.

”Nu știu de unde se vine cu aceste sume. Este vorba de un control efectuat în urmă cu trei ani, de corpul de control al ministerului Energiei condus de Toma Petcu, contrasemnat de un singur expert din cei patru – restul de trei au refuzat să semneze, control care viza mai mult fapte de dinaintea managementului nostru. Patru din cele șase măsuri imputate au avut loc pe timpul mandatului lui Laurențiu Ciurel, cu aprobarea acționarului majoritar, în AGA, cum ar fi transferul unor mine către Govora, din urmă cu 6-7 ani”, ne-a declarat Boza.

”De altfel, raportul a fost verificat de mai multe ori, nu știu de unde s-a venit cu suma asta, n-am văzut-o niciodată. Acest domn de la corpul de control al ministerului Energiei are plângere penală, nu a respectat nicio metodă normală a controlului… Nu a existat vreo ședință de mediere, iar ceilalți trei experți au refuzat să îl semneze. A fost întocmit acum trei ani, a fost înaintat de-a lungul timpului de două-trei ori acționarilor, care doar au luat act, fără să ia vreo măsură”, a mai spus Boza.

Virgil Popescu susține însă că aceste controale au relevat prejudicii de 600 de milioane de lei ca urmare a managementului defectuos și din perioada actualului Directorat.

„Trebuiau luate măsuri, pentru că perioada vizată includea și actualul Directorat. În raportul corpului de control al prim-ministrului era prevăzut că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce privește modul de selectare a membrilor Directoratului. Până acum nimeni nu a spus nimic. Că nu a fost selectat un director general, ci a fost selectat un Directorat și, din rândul Directoratului, ales de către CS un director general, care nu a fost ales din lista scurtă, ci din afara listei scurte. Aceasta referitor la domnul Sorin Boza. Toate acestea coroborate, CS probabil a tras concluzia că este mai bine să-l schimbe”, a spus Popescu, citat de Agerpres.

Luni CS al CE Oltenia a decis numirea provizorie a lui Daniel Burlan în poziția de președinte al Directoratului. Boza rămâne, însă, membru al Directoratului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *