Acasă » Regenerabile » Biomasă » Bioenergy oprește producerea agentului termic în Suceava

Bioenergy oprește producerea agentului termic în Suceava

10 noiembrie 2015
Biomasă
energynomics

Producătorul de energie termică din Suceava, Bionergy SRL, a anunţat, luni, Primăria Suceava că nu mai poate finanţa prin resurse proprii achiziţia de masă lemnoasă pentru producerea agentului termic şi că va reduce pentru 15 zile livrarea energiei termice, iar apoi va sista producția, informează Mediafax.

Reprezentanţii Bionergy subliniază că situaţia dificilă a fost generată de firma de distribuţie Termica SA, care este în faliment, iar până în 30 iunie 2015, când a fost anunţat falimentul, valoarea facturilor neîncasate se ridica la 20 de milioane de lei, alte sume importante fiind cheltuite de producător din 1 iulie până în prezent. Bioenergy furnizează energie termică la 116 lei/gigacalorie.

În adresa către Primăria Suceava se mai arată că situaţia financiară critică a societăţii face imposibilă continuarea producerii de agent termic. Bionergy precizează că Guvernul permite administraţiilor locale să obţină împrumuturi în condiţii avantajoase de la Trezorerie pentru asigurarea cheltuielilor pentru producerea energiei termice în sezonul rece şi că, până acum, municipiul Suceava nu s-a folosit de această facilitate, mai scrie Mediafax.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a propus un proiect de hotărâre pentru accesarea unui împrumut de la Trezorerie de 5 milioane de lei cu care să se achite, în avans, subvenţia pentru producerea energiei termice pentru lunile noiembrie şi decembrie, dar Consiliul Local Suceava a decis să amâne dezbaterea proiectului. La Suceava, aproximativ 19.000 de locuinţe, mai puţin de jumătate din totalul celor din municipiu, sunt racordate la sistemul centralizat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *