Acasă » Interes general » Behavioral Economics – o abordare pentru restructurarea afacerilor în criză

Behavioral Economics – o abordare pentru restructurarea afacerilor în criză

energynomics

Behavioral Economics (BE) sau Analiza Economică Comportamentală este un instrument relativ nou, introdus în anul 2011 la nivel mondial, promovat pe piața românească de consultantul economic Ionel Blănculescu și fostul detectiv și investigator financiar Michael McNeir. Aplicat companiilor, acest concept permite reducerea efectelor negative și perturbărilor provocate de orice criză exterioară la nivelul operațiunilor proprii.

Behavioral Economics face parte din conceptul „Business Recovery Operations” (BRO), explică Ionel Blănculescu, fondatorul Blanc Alliance Public Affairs. Potrivit acestuia, practica BRO permite organizației – indiferent de mărime – să revină parțial sau total la situația anterioară crizei și să-și reducă riscurile de pierderi și cost reputațional, iar odată cu aceasta să-și îmbunătățească operațiunile concomitent cu scăderea aspectelor care au condus la stările de urgență.

Analiza comportamentală la nivel corporativ se face în vederea identificării perspectivelor comportamentale în sfera competiției, în scopul adaptării activității proprii la aceasta, pentru obținerea unul avantaj competitiv. Acesta constă în crearea și susținerea unei performanțe superioare, care identifică trei strategii, pe care business-urile le pot folosi pentru a aborda competiția și a crea un avantaj competitiv sustenabil, adică acel factor diferențiator, financiar sau calitativ, perceput de către audiența țintă ca fiind superior competiției.

În luna septembrie a acestui an va fi atinsă masa critică a crizei economico-financiare, atât la nivel global, cât și în țara noastră, Ionel Blănculescu.

Ionel Blănculescu a condus Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) în anii 2000. Michael McNeir este formator și consultant specializat în criminalitatea financiară legată de finanțarea criminalității și a terorismului, fraude, bani murdari, spălare de bani și legături cu Art și Piața Proprietății din Londra, precum și alte domenii ale criminalității financiare. Fost detectiv și investigator financiar la Metropolitan Police New Scotland Yard în Comandamentul pentru omucidere și criminalitate gravă care investighează cercetări de omucideri de înaltă calitate, Michael s-a mutat la București anul trecut, unde s-a alăturat companiei Deloitte ca manager, înainte de a-și deschide propria afacere – Forum Financial Advisory & Training Solutions SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *